Τσίπρας: Απορριπτέα κάθε προσπάθεια συμψηφισμού με Έλληνες στρατιωτικούς

Απαράδεκτη και απορριπτέα χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού, οποιαδήποτε προσπάθεια ανταλλαγής ή συμψηφισμού μεταξύ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα.

«Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο NTV, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι κρατάει μόνο το θετικό σκέλος, ήτοι τη στροφή υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια.

Καλεί ωστόσο τον Τούρκο Πρόεδρο να κάνει πράξη τα λεγόμενα του, με αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Νωρίτερα, η ΝΔ καλούσε με ανακοίνωσή της την Τουρκία να σεβαστεί τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα.

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, «να αναλογιστούν τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η ασυγχώρητη προχειρότητα και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα».


Πηγή: ΣΚΑΪ.gr