Αυτοδιοίκηση - αναπτυξιακό σχέδιο στο επίκεντρο της Πολ. Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Περίπου 5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό, με βασικό θέμα τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της 27ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης», που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Στη συζήτηση της Πολιτικής Γραμματείας υπογραμμίστηκε η πάγια θέση του κόμματος για την απλή αναλογική. Επίσης, τονίστηκε ότι το αναλογικό σύστημα προϋποθέτει προγραμματικές συνθέσεις και ευρύτερες συνεργασίες.

Αναφορικά με τις ενστάσεις και τις επικρίσεις που ακούγονται κυρίως από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως πρόκειται για προσχηματικές αντιδράσεις που πηγάζουν από την «αλλεργία» της ΝΔ, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή.

Πηγή: skai.gr