Αιχμές ΝΔ για τακτικισμούς Τσίπρα για τη μίσθωση των δύο γαλλικών φρεγατών

Πολιτική σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για την απόφαση της Αθήνας να νοικιάσει, με χρονομίσθωση, δύο φρεγάτες FREMΜ από τη Γαλλία.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη μίσθωση δύο φρεγατών, επισημαίνοντας ότι θα ενισχύσει την αμυντική θωράκιση της χώρας, αφήνοντας όμως και αιχμές για τακτικισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται ωστόσο τι άλλαξε από το 2013, όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ανάλογη πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά υποστηρίζοντας τότε ότι «υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες».

Υπενθυμίζει πως ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει τότε τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες «ακατάλληλες» για το Αιγαίο Πέλαγος. Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ ζητά να αποσαφηνιστεί το οικονομικό κόστος της νέας συμφωνίας.

Αιχμηρή απάντηση έδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καλώντας τη ΝΔ να σταματήσει να αξιοποιεί «για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα».

Το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο θα ενημερωθεί «διεξοδικά» και η όποια συμφωνία να συναφθεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Γαλλία