Η «αλήθεια» Σπίρτζη για τα διόδια . Τι δηλώνουν πηγές του παραχωρησιούχου

Σε εκδήλωση της ομάδας μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών και Θρακομακεδόνων θα μιλήσει ο Χρήστος Σπίρτζης για το ζήτημα των σταθμών διοδίων στη Βόρεια Αττική, την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 11.30 στο δημαρχείο Αχαρνών.

Η κομματική εκδήλωση θα διεξαχθεί μισή ώρα μετά την έναρξη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, κατά της κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Yποδομών έχει εξαπολύσει σκληρές επιθέσεις κατά του δημάρχου Κηφισιάς ο οποίος αμφισβητεί τα πεπραγμένα του σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των δύο σταθμών διοδίων στη Βόρεια Αττική. 

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στον Άγιο Στέφανο στις 15 Απριλίου ο Χρήστος Σπίρτζης παρουσίασε έγγραφο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για συμφωνία μεταξύ του υπουργείου και του παραχωρησιούχου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, για την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων τεσσάρων δήμων από την πληρωμή διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς της Βόρειας Αττικής, όταν θα λειτουργήσει το νέο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα πληρωμής. Πρόκειται για τους μόνιμους κατοίκους Αχαρνών, Κηφισιάς, Ωρωπού και Διονύσου. Ο κος Σπίρτζης ωστόσο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έγγραφα που παρουσίασε στην εκδήλωση, επέλεξε να μην καταθέσει δημόσια τη συμφωνία με τον παραχωρησιούχο.



Πηγές του παραχωρησιούχου τονίζουν πως δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με το υπουργείο Υποδομών, αλλά ένα αρχικό πλαίσιο συναντίληψης, το οποίο για να εξελιχθεί σε συμφωνία θα πρέπει να υλοποιηθεί σειρά προαπαιτουμένων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχει ούτε συμφωνία για τη μη λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, παρά τα όσα υποστηρίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Οι σταθμοί θα έπρεπε να λειτουγούν από το 2013, ενώ πριν λίγους μήνες το υπουργείο περιβάλλοντος υπεγράψε περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή τους. Η μη λειτουργία των σταθμών στοιχίζει στους φορολογούμενους 11 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, γεγονός που ο υπουργός υποδομών σπανίως αναφέρει στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η σπουδή που δείχνει ο Χρήστος Σπίρτζης για το θέμα των διοδίων στη Βόρεια Αττική συνδέεται από πολλούς με τις πολιτικές του φιλοδοξίες, καθώς είναι πιθανό να είναι υποψήφιος στο υπόλοιπο Αττικής. 
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας