Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος για τη Σαουδική Αραβία

Σφοδρότατη αντιπαράθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσε η άρνηση της προέδρου Τασίας Χριστοδουλοπούλου να συμφωνήσει στην κλήση για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, και άλλων προσώπων εκτός του Πάνου Καμμένου και συγκεκριμένα του μεσάζοντα Παπαδοπούλου, με τη ΝΔ να την καταγγέλλει για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και να αποχωρεί από τη συνεδρίαση όπως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΟΤΑΜΙ.

«Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος που εσείς τον αποκαλείτε μεσάζοντα ήταν εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αμφισβητείτε εσείς εάν η πληρεξουσιότητα ήταν έγκυρη η όχι. Αυτά τα διερευνά η δικαιοσύνη. Εμείς εδώ δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή για να τελειώνουμε μία και καλή. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των θεσμών τίποτα. Δεν είναι μάρτυρας σε εξεταστική δεν είναι σε προκαταρκτική επιτροπή δεν είναι τίποτα ο κ.Παπαδόπουλος» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Θέση που προκάλεσε την έκρηξη της αντιπολίτευσης με τον Γιάννη Τραγάκη να κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξηκόπημα» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατηγορεί την πρόεδρο για κοινοβουλευτικό αυταρχισμό και απαξιώση και χλευασμο του Κοινοβουλιου.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε για μπούλινγκ των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε την κλήση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που απάντησε θετικά στο αίτημα που της είχε αποσταλεί, αλλά η κ. Χριστοδουλοπούλου επεχείρησε να την αποδημήσει προσκομίζοντας παλαιότερη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του 2008 και υποστηρίζοντας ότι τότε έλεγε τα αντίθετα.

Από τη ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνητική πλειοψηφία και την πρόεδρο ότι εφευρίσκει διαδικαστικά προσχήματα και τόνισε ότι από τον Δεκέμβριο που ετέθη το αίτημα φέρνει συνεχώς προσκόμματα για να προστατεύσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Προσπαθείτε να καθοδηγήσετε το επιστημονικό συμβούλιο να σας δώσει την αρεστή απάντηση» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την κ Χριστοδουλοπούλου ότι προσβάλει και απαξιώνει με τρόπο νομικά ερασιτεχνικό το Επιστημονικό Συμβούλιο. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, δεν μπορείτε να αντισταθείτε πια στην κλήση Καμμένου» κατέληξε.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου - skai.gr