Θέμα ημερών η προκήρυξη των διαδικασιών για την έκδοση νέων ταυτοτήτων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαδικασίες για έκδοση νέων ταυτοτήτων προανήγγειλε στη Βουλή ο Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε στη Βουλή ότι είναι «θέμα ημερών η προκήρυξη» ενώ ανακοίνωσε παράλληλα και νέα μείωση των αστυνομικών που φυλάσσουν VIP πρόσωπα.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων του Μάκη Βορίδη και του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως σε ότι αφορά τη φύλαξη VIP προσώπων θα συνεχιστεί ο εξορθολογισμός έστω - όπως ανέφερε – «κι αν θα πάρει χρόνο σε κάποιους να συνηθίσουν την ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολύ φύλαξη».

«Τώρα μειώνουμε 800, από τους 2100 τόσους, και οι 800 είναι σημαντικός αριθμός» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι μειώνονται αστυνομικοί από τη φύλαξη βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών αλλά και «από ανθρώπους που έχουν τους αστυνομικούς κύρια γιατί θέλουν να παρουσιάζουν ένα status εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας. Και θα υπάρξει και άλλη φάση μείωσης».

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών, δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση, δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν», είπε ο κ. Τόσκας.

Ο κ Τόσκας έκανε επίσης λόγο για μείωση σε κλοπές και ληστείες κατά 30% σε σχέση με το 2017. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικαλούμενος στοιχεία της αστυνομίας, όπως είπε, μίλησε για πτωτική πορεία και σημείωσε ότι υπάρχει «σημαντική μείωση μεταξύ 2018-2017 που φτάνει και το 30%».

Κατηγόρησε δε, την κ. Κεφαλογιάννη και τη ΝΔ ότι εστιάζει σε συγκεκριμένα περιστατικά για δημιουργία εντυπώσεων.

«Τα στοιχεία που αναφέρατε δεν μας πείθουν γιατί η πραγματικότητα σας διαψεύδει» ανταπάντησε η Όλγα Κεφαλογιάννη καλώντας τον Υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να αφήσει τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους γιατί «η αδιαφορία στη βίαιη πραγματικότητα είναι προκλητική».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου - skai.gr
TAGS: Βουλή