Μιχελογιαννάκης: Όχι στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Την αντίθεσή του στην υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με αφορμή το νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η ελληνική κοινωνία «δεν είναι ώριμη για κάτι τέτοιο». Ωστόσο, ο βουλευτής δεν διευκρινίζει αν θα καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει, «το σχέδιο νόμου με μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας» που κατατέθηκε την Τρίτη είναι «ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, προστατεύοντας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και λύνοντας χρόνια προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν τον δαιδαλώδη αυτόν χώρο, ο οποίος είχε πολλά γκρίζα σημεία σε ότι αφορά τις υιοθεσίες, και παράλληλα δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Μιχελογιαννάκης, αυτό το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, «ένα ενδεχόμενο που ως γιατρό και ως πολιτικό με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με το βουλευτή, «για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει».

Πηγή: skai.gr