Παίζουν την κολοκυθιά στη Βουλή για τις περικοπές συντάξεων

Την «κολοκυθιά» για το να θα υπάρξουν περικοπές ή όχι συντάξεων από 1/1/2019 έπαιξαν στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον υφυπουργό Εργασίας.

Μετά τις επικριτικές τοποθετήσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και τους κυβερνητικού βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα για τις επικείμενες περικοπές συντάξεων από 1/1/2019, ο υφυπουργός Εργασίας αντέτεινε ότι οι συντάξεις αυξάνονται!

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής για το διορισμό του νέου προέδρου του ΝΑΤ, κ. Ανδρέα Κομματά, ο Νίκος Φίλης αφού αναφέρθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις που «κατακρεούργησαν τις συντάξεις» όπως είπε, έστρεψε τα βέλη του και στην παρούσα κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «θα ήταν λάθος να πούμε ότι δεν θα γίνουν και τώρα περικοπές. Από 1/1/2019 μικρότερες, αλλά περικοπές.

Ενισχυτικά δε, στον κ. Φίλη τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας που σημείωσε «το θέμα το έβαλε σωστά ο Φίλης. Υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε ψηφίσει νόμο για περικοπή 1/1/2019 δεν το έχουμε κρύψει και παλεύουμε με διάφορους τρόπους να μη γίνει, όμως δεν το κρύψαμε».

Απαντώντας ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος αμφισβήτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν για περικοπές σε συντάξεις και αντέτεινε ότι «οι συντάξεις αυξάνονται μέχρι 32% σε σχέση με αυτές που ήταν επί υπουργίας Γιάννη Βρούτση ενώ εξειδικεύοντας υποστήριξε ότι οι συντάξεις των αξιωματικών τους ναυτικού αυξάνονται μέχρι και 10%. Συνεπώς κατέληξε «μην κάνουμε σύγκριση για το τι πετύχαμε, είναι πολύ θετική η επίδραση στις συντάξεις των ναυτικών , υπάρχουν όμως και περιπτώσεις μειώσεων αλλά λόγω ιδιαιτεροτήτων ναυτοσύνης» είπε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου
TAGS: ΣΥΡΙΖΑ