Κλείσιμο

Άδωνις για τις σημαίες σε βραχονησίδες:Δεν ασκείται έτσι εξωτερική πολιτική

«Η Ελλάδα πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα... Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται έτσι, η εξωτερική πολιτική θέλει προσοχή, λέω στα παιδιά που έβαλαν τις σημαίες (στις βραχονησίδες)» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Την εξωτερική πολιτική ασκεί η επίσημη πολιτική με τα θεσμικά της όργανα. Η ένταση συμφέρει την Άγκυρα» προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

«Η Νέα Δημοκρατία τηρεί χαμηλούς τόνους στο θέμα. Φαντάζεστε να ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, και να συνέβαινε αυτό το πράγμα, να λέγε ο Γιλντιρίμ ότι ‘’πατήσαμε στο ελληνικό έδαφος και πήραμε την ελληνική σημαία’’… Φανταστείτε να ήταν ο Καμμένος αντιπολίτευση, τι θα άκουγαν τα αυτιά μας σε αυτή την περίπτωση» σχολίασε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν υιοθετούμε τους ισχυρισμούς Γιλντιρίμ, εφόσον η ελληνική πλευρά λέει ότι το επεισόδιο δεν επιβεβαιώνεται, η Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει σταθερότητα» αποσαφήνισε.

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μόνο που έκανε τη δήλωση για τις βραχονησίδες ο τούρκος πρωθυπουργός, είναι πρόβλημα είναι πρόκληση.

Για την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη, που σχολίασε ότι «ότι έχουμε ακήρυχτο πόλεμο και μπορεί να έχουμε και θερμό επεισόδιο, ο ανιπρόεδρος απάντησε ότι είναι και αυτό μια πρόοδος. Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, είχε πει προεκλογικά για μείωση των εξοπλισμών, και ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση ελληνοτουρική σύρραξη είχε ‘'θα το ρισκάρουμε’’. Είναι η στάση της Αριστεράς» παρατήρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Πηγή: skai.gr