Τη στήριξή του στη μαθητική επιχειρηματικότητα εξέφρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Τη στήριξή του στη μαθητική επιχειρηματικότητα εξέφρασε σήμερα ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece).

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συνομίλησε με παιδιά, τόνισε μάλιστα ότι θα ενθαρρύνει το υπουργείο Παιδείας ώστε η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας να ενσωματωθεί με πιο οργανωμένο τρόπο στο επίσημο πρόγραμμα.

Σημείωσε ότι η ενασχόληση των παιδιών με την μαθητική επιχειρηματικότητα θα οδηγήσει κάποια από αυτά να γίνουν στο μέλλον επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όταν εκείνος γύρισε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό πριν από 20 χρόνια, η κοινωνία εξακολουθούσε να βλέπει με καχυποψία την επιχειρηματικότητα, ως κάτι κακό.

«Εσείς μεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και στο δικό σας χαμόγελο βλέπω την αισιοδοξία της νέας Ελλάδας που γεννιέται. Σας προτρέπω να κρατήσετε ζωντανά τα βιώματα αυτής της εμπειρίας που αποκτήσατε μέσα από την ενασχόληση με τη μαθητική επιχειρηματικότητα. Μαθαίνετε να συνεργάζεστε, να κατανέμετε ρόλους, να εκφράζετε προοπτικές και σχέδια με τρόπο οργανωμένο, να ξεπερνάτε δυσκολίες, να δουλεύετε, να εργάζεστε σκληρά», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως ένας καθηγητής επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασε ο ίδιος, έλεγε ότι η επιχειρηματική επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% σκληρή δουλειά. «Δεν προχωράει κανείς σήμερα αν δεν δουλέψει σκληρά», επισήμανε.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΔ