Kυρίτσης για μετά το μνημόνιο: Δεν θα πάμε ξαφνικά από τη νύχτα στην ημέρα

Για «μεταμνημονιακές» υποχρεώσεις της κυβέρνησης, με συνέχιση της εποπτείας αλλά σε μικρότερο βαθμό, προϊδέασε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. «Αποκλείεται να πετύχουμε το 100% των στόχων μας» είπε.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για την οικονομία και την έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Κυρίτσης επισήμανε χαρακτηριστικά πως «αν πιστεύουμε ότι θα πάμε ξαφνικά από τη νύχτα στην ημέρα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί»

Μιλώντας στο ρ/σ Κόκκινο ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε πως «η έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει σίγουρα την ελάττωση του βαθμού εποπτείας». Διευκρίνισε όμως ότι «αυτό δεν θα γίνει με "αγάπες και λουλούδια"». «Είναι μία ιστορία η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με το ελληνικό σχέδιο και εξελίσσεται. Θα το παλέψουμε και πιστεύω ότι θα πετύχουμε πολλά πράγματα. Να πετύχουμε το 100% των στόχων μας, το αποκλείω. Να επιτύχουν και οι άλλοι το 100% των στόχων τους όπως το πετυχαίνουν με τα μνημόνια και αυτό το αποκλείω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αιχμές για Καμμένο; «Συνταγή η ψυχραιμία»

Όσον αφορά τη γεωπολιτική, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν διεκδικεί κάτι άλλο από κάποιον, από αυτήν την άποψη δεν μπορεί να αναπτύξει κάποια ρητορική που να ρίχνει λάδι στην φωτιά και να μπαίνει πιο βαθιά στην μεσανατολική κρίση. Από εκεί και πέρα βρισκόμαστε σε μια φάση της οικονομίας έτσι ώστε κάθε επικίνδυνος κραδασμός μπορεί να αποβεί αρνητικός οπότε η συνταγή είναι αυτοπεποίθηση ψυχραιμία».

Όντως, διευκρίνισε, υπάρχει ένα ζήτημα συμπεριφοράς της Τουρκίας που, όμως, εμφανίζεται με μία περιοδικότητα. «Το είδαμε στα Ίμια το 1996 το βλέπουμε και τώρα, έχει να κάνει ως ένα βαθμό με εξαγωγή κρίσης αλλά και με κάποιες πάγιες διεκδικήσεις της Τουρκίας που πρέπει να μάθουμε να τις αναλύουμε και να τις αντιμετωπίζουμε γιατί δεν είναι κάτι παροδικό. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κατάσταση και σε αυτή τη γειτονιά του πλανήτη» δήλωσε.

«’Ενας μη πόλεμος με νεκρούς»

Αναφορικά τον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου σχολίασε ότι «είναι ένας μη πόλεμος με νεκρούς». «Είναι μια δουλειά πολύ απαιτητική δεν είναι για συνηθισμένους ανθρώπους, πρέπει να το αγαπάς πολύ για να το κάνεις επειδή έχει αυτούς τους τρομακτικούς κινδύνους που ακόμη και σε περίοδο ειρήνης μπορείς να σκοτωθείς σα να γίνεται πόλεμος» είπε μεταξύ άλλων.
Πηγή: skai.gr