Τζανακόπουλος: Η Τουρκία αποφάσισε να υπερβεί τα όρια με τους δύο στρατιωτικούς

Την εκτίμηση πως η Τουρκία έχει αποφασίσει «να υπερβεί τα όρια» στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν κρατούμενοι για 37η μέρα στις φυλακές Αδριανούπολης, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος», ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως τόσο η ποινική έρευνα όσο και η δίκη θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ χαρακτήρισε ασύμβατο με τον νομικό πολιτισμό της Δύσης το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες.

Τόνισε πως η κυβέρνηση αναμένει από την Άγκυρα «να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης», προσθέτοντας πως η Αθήνα «εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος».

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση πως «αργά ή γρήγορα» η Τουρκία θα κατανοήσει πως η στρατηγική όξυνσης που έχει επιλέξει δεν την ωφελεί.

Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης και δύο ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι έλληνες συνήγοροι των στρατιωτικών. Έως τώρα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ενώ η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι εξετάζει στοιχεία στα κινητά τηλέφωνα των δύο κρατούμενων.

Οι δύο ένστολοι ετοιμάζονται πλέον να περάσουν το Πάσχα στις τουρκικές φυλακές, ενώ χθες τους επισκέφτηκαν οι γονείς τους.

Μηνύματα συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.
Πηγή: skai.gr