Αντιπαράθεση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Σε εστία αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής εξελίσσεται το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, στον απόηχο και της σχετικής πρότασης του Νίκου Αλιβιζάτου.

«Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να διαλέξει ή πρόταση Αλιβιζάτου που δεν περιλαμβάνει το άρθρο 16 ή επιστολή Φώφης Γεννηματά» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στο Κίνημα Αλλαγής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Η διγλωσσία βολεύει ώστε να μην λαμβάνει κανείς ξεκάθαρες θέσεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Αναμένουμε να τοποθετηθεί το κίνημα αλλαγής στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρεία αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή» σημειώνει η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Απαντώντας στη Μαρίας Σπυράκη το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «ανενημέρωτη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε δηλώσεις της έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος”».

«Κατανοούμε βέβαια, προσθέτει ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει:

«Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Πηγή: skai.gr