Προσωπικό κάλεσμα Τσίπρα σε Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς

Προσωπικό κάλεσμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επισπευστούν οι δικονομικές διαδικασίες για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς απηύθυνε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως οι δύο ένστολοι είναι αθώοι και είναι «άδικο» να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μόνο λάθος των δύο αξιωματικών ήταν να περάσουν για λίγα μέτρα τα σύνορα, προσθέτοντας με νόημα πως η Ελλάδα έχει επανειλημμένα επιτρέψει σε τούρκους στρατιώτες που έκαναν το ίδιο λάθος να επιστρέψουν στη χώρα τους χωρίς επεισόδιο.

Σημείωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει πως η ρητορική κλιμάκωσης που ακολουθεί είναι «αδιέξοδη», και κάλεσε την Άγκυρα να προβεί σε «κίνηση καλής θέλησης» με την απελευθέρωση των δύο κρατούμενων Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας πάντως κάλυψε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την δήλωσε που έκανε χθες ότι η υπόθεση των δύο κρατούμενων στρατιωτικών μπορεί να διαρκέσει 15 χρόνια, ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στον υπουργό Άμυνας.

Η στάση του προέδρου της ΝΔ «δεν βοηθά», είπε πρωθυπουργός, λέγοντας αιχμηρά πως χρειάζεται πολιτική ενότητα σε εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα είναι χώρα ισχυρή που επιζητεί την ειρήνη, με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα. «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν […] Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου δε τα βάζεις με το γείτονά σου», είπε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως η τελευταία Σύνοδος Κορυφής έστειλε το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στη χώρα μας.

Εκλογές το φθινόπωρο του 2019

Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την τετραετία.

Τόνισε πως οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές θα λάβουν χώρα το φθινόπωρο του 2019, και δεν πρόκειται καν να επισπευστούν για λίγους μήνες ώστε να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Εκτίμησε μάλιστα πως οι ευρωεκλογές θα διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει με μεγάλη διαφορά, κάνοντας λόγο για «αμφιβόλου αξιοπιστίας» έρευνες που αποτυπώνουν μία πλαστή πολιτική εικόνα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης και αυτό προκύπτει από την παρακολούθηση όλων των θεμελιωδών μεγεθών της οικονομίας.
Πηγή: skai.gr