Κλείσιμο

Αμηχανία Μαξίμου από το νέο «φάλτσο» Καμμένου– Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση

Όλο και πιο προβληματική για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η συμβίωση με τον Πάνο Καμμένο, και ευρύτερα με τους ΑΝΕΛ, μετά το νέο του «φάλτσο» του υπουργού Άμυνας στη Βουλή στο οποίο έκανε για ενδεχόμενο κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ακόμα και για 15 χρόνια.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε «πυρ ομαδόν» κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας για τις δηλώσεις του, ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Οι νέες δηλώσεις του κ. Καμμένου προκάλεσαν αμηχανία στην κυβέρνηση, αλλά και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο και των αναφορών του Κώστα Κατσίκη στον ΣΚΑΪ περί ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Ανάξιο για τη θέση του υπουργού Άμυνας χαρακτηρίζουν τον Πάνο Καμμένο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, μετά την αναφορά του ότι η υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη, και ότι «η όλη ιστορία μπορεί να διαρκέσει και 15 χρόνια».

Από πλευράς της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζήτησε μέσω του Twitter την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείς από την πλευρά του για τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Κοτζιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως Υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον». 

«Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τον Πάνο Καμμένο. 
Πηγή: skai.gr