Πραγματογνώμονας για τη μελέτη των πραγματικών στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ούτε τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν φαίνεται να έπεισαν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για τη μαύρη τρύπα 230 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014, καθώς η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία αποφάσισε να αναθέσει σε πραγματογνώμονα τη μελέτη των οικονομικών στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να διατυπώσει την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε.

Η Επιτροπή αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως αύριο με μοναδικό αντικείμενο στην ατζέντα της τον διορισμό του εν λόγω πραγματογνώμονα, ο οποίος θα κληθεί να εξετάσει ενδελεχώς τους απολογισμούς και ισολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και κάθε άλλου στοιχείου όπως οι πραγματικές εκροές και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είχε αναιρέσει τιςς μαθηματικές πράξεις που ο ίδιος έκανε για το ύψος του ελλείμματος, ομολογώντας – κατόπιν πιέσεων του Γιώργου Γεωργαντά (ΝΔ) - ότι είχε γίνει διπλοεγγραφή τουλάχιστον 89 εκ. ευρώ με τον υπολογισμό του ταμειακού υπολοίπου του 2009 σε νέο έσοδο το 2010.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζουν «νίκη» τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς η πρόταση ορισμού πραγματογνώμονα είχε κατατεθεί από τον «γαλάζιο» βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά που είχε αποκαλύψει το ζήτημα των διπλοεγγραφών, κατηγορώντας τον κ. Πολάκη για προχειρότητα και «μαθηματικά που δεν θα έκανε ούτε ο Καραγκιόζης».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά