Τσίπρας: Θα ανοίξουμε σταθμούς Μετρό χωρίς τρένα για να τους επισκέπτονται

Τα έργα στην κύρια γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθούν το 2019, όμως οι πρώτοι σταθμοί σχεδιάζεται να ανοίξουν σε λίγες εβδομάδες, μετά το Πάσχα, ώστε όσοι πολίτες θέλουν να τους επισκεφτούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως στη διάνοιξη των σηράγγων εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ προανήγγειλε ότι λίγους μήνες μετά την κατασκευή της κύριας γραμμής θα ολοκληρωθεί και η επέκταση προς την Καλαμαριά.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος πως η αντιπολίτευση θέλει να εκτροχιάσει τις προσπάθειες για ομαλή έξοδο από το Μνημόνιο.

Με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη για δεκάδες χιλιάδες κομματικές προσλήψεις στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε πως εάν οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονταν πραγματικότητα θα οδηγούμασταν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στην εξαθλίωση χιλιάδων συνταξιούχων.

Υποστήριξε δε πως οι δυνάμεις που κυβέρνησαν την περίοδο 2010-14 επιχειρούν να δημιουργήσουν κίνδυνο για «πισωγύρισμα» στο πρόγραμμα, ώστε να επανέλθουν οι «ανάλγητες επιλογές» που είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν με «πρόσχημα την κρίση».

Διαμήνυσε ακόμα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων διαφθοράς, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικά πρόσωπα εμπλέκονται, σε μία έμμεση αναφορά στην υπόθεση Novartis.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, τονίζοντας πως η Αθήνα έχει θέσει ως προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, την αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει λύση που θα αντέξει στο χρόνο, και υπογράμμισε με νόημα ότι η λύση του Σκοπιανού είναι σαφώς πιο σημαντική για τη γειτονική χώρα, καθώς για αυτήν έχει «υπαρξιακή σημασία».

Στρέφοντας το βλέμμα του στην διαιτησία με την «Ελληνικός Χρυσός» για τις εργασίες εξόρυξης στις Σκουρίες, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από την όλη διαδικασία και τις θέσεις της.

Προσέθεσε ότι προκειμένου η Ελλάδα να είναι ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει και να σέβεται τους κανόνες περί προστασίας του περιβάλλοντος που έχουν θεσπιστεί στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr