Καταγγελίες ΝΔ για τον προτεινόμενο από Πετρόπουλο νέο διοικητή ΕΦΚΑ

Σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξης για τον προτεινόμενο από τον Τάσο Πετρόπουλο για τη θέση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, θέτει η ΝΔ, καταγγέλλοντας πως ενώ ο Ευστάθιος Μαρίνος διατελούσε σύμβουλος του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΗΔΙΚΑ, η εταιρία έδινε με απευθείας αναθέσεις δουλειές στον συνεταίρο του κ. Μαρίνου και στην εταιρία Πληροφορικής της οποίας ο ίδιος (σ.σ. Ε. Μαρίνος) ήταν διαχειριστικός εταίρος.

Το ζήτημα μάλιστα προκάλεσε και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς με 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητούν την πρόταση Πετρόπουλου και την ψηφοφορία να μένει στον αέρα.

Την αποκάλυψη έκανε ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας μάλιστα πως μόλις προχθές σύμφωνα με τη Διαύγεια η ΗΔΙΚΑ έδωσε έργο 20.000 ευρώ στον Γεώργιο Καρκαλή (σ.σ. συνεταίρο Ε. Μαρίνου), καλώντας τον υποψήφιο διοικητή να δώσει εξηγήσεις.

Η υπόθεση προσέλαβε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ο υποψήφιος διοικητής του ΕΦΚΑ παραδέχτηκε ότι ο κος Καρκαλής ήταν συνεταίρος του, ότι σε αυτόν μεταβίβασε μόλις χθες τις μετοχές του στην εταιρία, αλλά υπερασπίστηκε τον εαυτό του υποστηρίζοντας αφενός μεν ότι δεν καθόριζε ο ίδιος τα έργα που δίνονταν από την ΗΔΙΚΑ σε εταιρίες αφετέρου δε με τον ισχυρισμό ότι ο συνεταίρος του είναι ταυτοχρόνως και ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδικευμένες γνώσεις software που λίγοι έχουν στην Ελλάδα και προφανώς γι’ αυτό τον προτιμούσαν.

«Είναι δημόσιο χρήμα και δώσατε δουλειά στον συνεταίρο σας που χθες του μεταβιβάσατε τις μετοχές σας», σχολίασε ο κ. Βρούτσης, ενώ και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε δηκτικά ότι: «δεν θα έπρεπε να επιμείνετε στο διορισμό σας μετά το θέμα ηθικής τάξεως που τέθηκε. Πολλοί στη θέση σας θα παραιτούνταν. Φέρνετε σε δύσκολη θέση και την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Διαφωνώ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ηθικής τάξεως», επέμεινε ο εν δυνάμει νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, για να εκκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας επί του διορισμού του, που τελικώς ανέδειξε και θέμα εσωκομματικής αμφισβήτησης της πρότασης του κ. Πετρόπουλου, αφού 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Μάκης Μπαλαούρας ψήφισαν θετικά μεν με ερωτηματικό δε για τον Ευστάθιο Μαρίνο.

Η δε ψηφοφορία για το διορισμό του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ κατέληξε σε προσωρινό φιάσκο. Πιο συγκεκριμένα, έμεινε μετέωρη, αφού το αποτέλεσμα ήταν οριακό με 10 ψήφους υπέρ και 10 κατά και παρών. Για να περάσει ο διορισμός απαιτούνταν άλλη μία θετική ψήφος, αυτή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Εύης Καρακώστα, η οποία είχε αποχωρήσει λίγο πριν αιφνιδίως και τόσο οι υπηρεσίες της Βουλής όσο και ο προεδρεύων Νίκος Βούτσης δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τηλεφωνικά.

Έτσι, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί αύριο το μεσημέρι και σύμφωνα με τον κ. Βούτση δεν θα κρύβει εκπλήξεις για την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς όπως υποστήριξε η κα Καρακώστα δεν είχε εκφράσει κάποια διαφωνία.

Νωρίτερα, πάντως και ο Γιάννης Τραγάκης εκ ΝΔ, είχε αφήσει αιχμές για τη στάση του υποψηφίου και κατά την τέλεση των καθηκόντων του ως τεχνικός σύμβουλος του Γραμματέα της Βουλής λόγω δικαστικής διαμάχης του με υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι τελικώς δικαιώθηκαν. «Δεν αφήσατε καθόλου καλό όνομα», σχολίασε καυστικά ο «γαλάζιος» βουλευτής, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής από την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισαν «φτωχό» το βιογραφικό του για το μείζον και μεγάλο έργο του ΕΦΚΑ.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά