Κλείσιμο

Καμμένος: Θα εμποδίσουμε με οιονδήποτε τρόπο τη χρήση του «Μακεδονία» (upd)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρίξει και την κυβέρνηση για να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων άφησε ο Πάνος Καμμένος.

«Θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε με οποιονδήποτε τρόπο την ονοματοδοσία του όρου ‘’Μακεδονία’’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το ‘’Μακεδονία’’ και κανένα παράγωγό του» είπε.

Διευκρίνισε πάντως ότι για να έρθει μια τέτοια πρόταση πρέπει να προηγηθεί αλλαγή του συντάγματος στα Σκόπια, και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν εκλογές, και για να «περάσει» η αλλαγή από την ελληνική Βουλή θα πρέπει να υπερψηφίσει και η ΝΔ.

«Τη στρατηγική του ΥΠΕΘΑ τη χαράζω εγώ σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό βάσει και του συντάγματος» δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Άμυνας για τον Φώτη Κουβέλη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη, που είχε χαρακτηρίσει «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές για ομηρία των ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «συμφώνησα και εγώ για να αναλάβει ο κ. Κουβέλης (σ.σ αναπληρωτής υπουργός Άμυνας)».

«Ο κ. Κουβέλης έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, την αμυντική βιομηχανία» σημείωσε ο υπουργός.

Για τις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός ανέφερε ότι «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε με νόημα ο Πάνος Καμμένος.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιστροφή των στρατιωτικών πριν από το Πάσχα, μετά και την παρέμβαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος για την απελευθέρωσή τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον που επίσης είναι φυλακισμένος στην Τουρκία.

Πηγή: skai.gr