Κικίλιας: Υπεύθυνη, σοβαρή και μετρημένη στα εθνικά θέματα η ΝΔ

Αναφορές στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, έκανε σήμερα από την Πάτρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, «στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και μετρημένοι στα εθνικά μας θέματα και προσέχουμε πάρα πολύ, ώστε να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα, παρότι αντιπολιτευόμαστε εκεί που πρέπει, αλλά να στηρίξουμε την εθνική γραμμή».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει εθνική γραμμή, διότι μέσα στην κυβέρνηση, άλλα πράγματα λέει ο υπουργός Εξωτερικών, άλλα λέει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, τους αδειάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλη πολιτική φανερή ή κρυφή έχει ο κ. Τσίπρας».

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύονται με μυστική διπλωματία, χωρίς να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς και τι ακριβώς διαπραγματεύονται, αλλά προχωρούν κάτι το οποίο είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πλειοψηφία της κοινωνίας και αναρωτιέμαι ποια είναι η αιτία για να συμβαίνει αυτό και τι κρύβεται από πίσω».

Είναι προφανές, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, «ότι εμείς θέλουμε κάποια στιγμή να λυθεί αυτό το θέμα και να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά σε καμία των περιπτώσεων όμως σε βάρος του λαού μας, της ταυτότητάς μας, της συνείδησής μας και της Μακεδονίας μας».

Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι η ελληνική κυβέρνηση δια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέσω των διπλωματικών σχέσεων, μέσω των διεθνών σχέσεων, μέσω των διμερών σχέσεων, αλλά και να θωρακίσει την άμυνά μας και να υπάρχει μία ενιαία στρατηγική για αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να προλάβει κανείς, διότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας». Όμως, όπως συμπλήρωσε, «δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως επικράτησαν επιπόλαιες πολιτικές».

Σχετικά με το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «εμείς ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω».

Στο σημείο αυτό, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ τόνισε ότι «ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με το ταξίδι του στην Αμερική και εμείς τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, χρησιμοποιούμε όλες τις διασυνδέσεις τις οποίες έχουμε, είτε στην Ευρώπη, είτε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είτε στο ΝΑΤΟ και όπου αλλού είναι δυνατόν, και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΔ