Γεωργιάδης προς Προανακριτική: Δεν συμμετέχω στη γελοιότητα

Με επιστράτευση της ειρωνείας, «φαρμακερών» σχολίων αλλά και του Συντάγματος, λέει «ΟΧΙ» στην Προανακριτική Επιτροπή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι είναι διαθέσιμος για φιλολογική συζήτηση στη Βουλή ή σε συνδρομή της Επιτροπής εάν αποφασίσει να ασκήσει τα καθήκοντά της «αλλά στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω».

Στην επιστολή του προς την Επιτροπή, ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνει το γεγονός ότι η εν λόγω Επιτροπή έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και κατηγορεί το προεδρείο ότι με το αίτημα προσέλευσης των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων «εξευτελίζει για πολιτικούς λόγους το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

Σχολιάζοντας μάλιστα σκωπτικά την πρόσκληση της Επιτροπής, αναφέρει: «Δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα. Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η εμφάνισή του ενώπιον της Επιτροπής με αυτό τον τρόπο θα παραβίαζε τον όρκο του στο Σύνταγμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Στην επιστολή του ο Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει την πεποίθησή του περί «σκευωρίας» και ζητά όπως και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα πρωτίστως να κληθούν οι μάρτυρες που αναφέρουν το όνομά του στη δικογραφία.

«Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση
NOVARTlS, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν. Αλλά στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω. Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας», καταλήγει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

«Προς:

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου του 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS .


Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Έλαβα την επιστολή σας με ημερομηνία 21/03/2018 όπου και μου γνωστοποιείτε την
απόφαση της Επιτροπής σας να εμφανιστώ ενώπιών σας για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητάς σας. Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα.

Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι.

Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα
ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην
εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα.

Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατά αυτόν τον τρόπο.

Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση
NOVARTlS, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν,

Αλλά στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να
συμμετάσχω. Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας.

Αδωνις Γεωργιαδης»


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: ΣΥΡΙΖΑ