Χατζηδάκης κατά Σπίρτζη-Μαυραγάνη: Είστε υπουργοί του μπάχαλου

«Μύδρους» εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Νίκο Μαυραγάνη «υπουργούς του μπάχαλου», ενώ κατήγγειλε ότι το κόστος του ΟΑΣΑ για φύλαξη την περίοδο 2015-2016 συγκριτικά με το 2014 αυξήθηκε κατά 172%.

«Αναφέρομαι στην ασφάλεια γιατί την κάνουν εταιρίες Security οι οποίες πριν λίγους μήνες είχε πει ο κ. Σπίρτζης ότι είναι πίσω από τους μπαχαλάκηδες που καίνε λεωφορεία. Και τους έδωσε παραπάνω χρήματα; Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα ακυβέρνητο πλοίο;», σχολίασε αιχμηρά ο κος Χατζηδάκης.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι 22 από τους 67 συρμούς του ΜΕΤΡΟ είναι ακινητοποιημένοι επί υπουργίας Σπίρτζη - Μαυραγάνη, ενώ μόνο σε 26 από τους 62 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ λειτουργούν οι μπάρες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πρόσθεσε, δε, πως ενώ το κόστος για τη συντήρηση των λεωφορείων τη διετία 2015 – 2016 μειώθηκε κατά 23% με συνέπεια να κυκλοφορούν λιγότερα στους δρόμους της Αθήνας ταυτοχρόνως αυξήθηκαν κατά 91% οι αμοιβές προς τρίτους.

«Ποιοι είναι οι τρίτοι,οι κομματικοί σας φίλοι που παίρνουν αυτά τα λεφτά;», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επιχειρώντας να αποκρούσει τις καταγγελίες ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όπως υποστήριξε τα έξοδα των αστικών συγκοινωνιών προς τρίτους έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με το 2014 έχοντας μάλιστα συμπεριλάβει και τα έξοδα για την Τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που καταλαμβάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία του κόστους.

«Το 2014 χωρίς την Τηλεματική οι αμοιβές τρίτων ήταν 5,7 εκατομμύρια ευρώ και το 2017 είναι 23 εκατομμύρια ευρώ έχοντας μέσα την Τηλεματική με κόστος 20,6 εκ. ευρώ. Άρα είναι λιγότερα από τα 5,7 εκ. ευρώ που μας παραδώσατε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης, ενώ κατέληξε ότι για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός των αστικών συγκοινωνιών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι ελλειμματικός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο, κατηγόρησε τον υφυπουργό για ευθεία κοροϊδία της κοινωνίας, σχολιάζοντας ότι οι αριθμοί που παρουσίασε αφορούσαν άλλους κωδικούς από εκείνους που ανέφερε ο ίδιος και ζήτησε εξηγήσεις.

«Μέχρι σήμερα ήξερα για τον υπαρκτό Σοσιαλισμό. Τώρα μιλάμε για τον υπαρκτό σουρεαλισμό πλέον αυτής της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Απαντήσατε σε μία ερώτηση αλλά όχι στη δική μου. Άλλους κωδικούς λέτε. Στο μπάχαλο των αστικών συγκοινωνιών δεν απαντήσατε και δώσατε στοιχεία που δεν αφορούν αυτά που είπα. Δεν με εκπλήσσει, γιατί το Υπουργείο έχει πάρει εδώ και καιρό διαζύγιο από την πραγματικότητα. Ποιον κοροϊδεύετε; Βγάζετε και τη γλώσσα στην κοινωνία αντί για συγγνώμη;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: ΝΔ