Σαμαράς για Προανακριτική: Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα συγκάλυψης

Το δεύτερο «ΟΧΙ» στην πρόσκλησή της από τον Αντώνη Σαμαρά, έλαβε η Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, στην πρόσκλησή της προς τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραστεί στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης, αλλά βάλλει κατά ριπάς εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταλογίζοντάς της «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας».

Ο ίδιος επιμένει μάλιστα στις αρχικές του κατηγορίες περί συμμορίας, σημειώνοντας ότι: «Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία».

Ο κος Σαμαράς υπογραμμίζει ότι «απαιτεί» την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων και καταλήγει με την επισήμανση ότι διατηρεί το δικαίωμά του να εκφέρει την άποψή του σε περίπτωση που η Επιτροπή εισέλθει στην ουσία μετά την κατάθεση των μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική με καταγγελίες για μετατροπή της σε «φαρσοκωμωδία» από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Επιτροπή είχε απευθύνει πρόσκληση προς τα 9 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία (σ.σ. ο Ε. Βενιζέλος έχει ήδη προσέλθει κατόπιν αιτήματός του για να διατυπώσει ενστάσεις) προκειμένου να τοποθετηθούν αποκλειστικά και μόνο για το ζήτημα της αρμοδιότητάς ή μη της Επιτροπής, γεγονός που τίναξε στον αέρα και την Επιτροπή.

«Όχι» στην πρόσκληση της Επιτροπής έχει ήδη πει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ με ανάλογες αιχμηρές επιστολές αναμένεται να απαντήσουν αρνητικά και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Σαμαρά:

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣ

Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων.

Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων.

Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis