Μητσοτάκης: Ανάγκη απλοποίησης του αδειοδοτικού πλαισίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη απλοποίησης του αδειοδοτικού πλαισίου και ελεύθερης πρόσβασης σε δημόσια πληροφορία, ώστε ο καθένας να μπορεί να γνωρίζει τι, πού και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χτίσει για να δρομολογηθεί έτσι οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πρόσβαση στην πληροφορία πρέπει να είναι δεδομένη. Όπως ανέφερε, ρωτώντας τον εμίρη του Κατάρ, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση, ποιος είναι ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας ο οποίος εμποδίζει τις επενδύσεις από τη χώρα του, εκείνος στάθηκε στα μεγάλα διοικητικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που αφορούν στις διαδικασίες αδειοδότησης.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, την οποία παρουσίασε στην εκδήλωση ο πρόεδρός του Γιώργος Στασινός. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η πρόταση μπορεί ακριβώς να συγκεντρώσει τη διαθέσιμη πληροφορία σε ένα κοινό σημείο και να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στους βασικούς όρους δόμησης και στους ενδεχόμενους περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν θεωρητικά.

Μια τέτοια πλατφόρμα, από μόνη της, δεν θα λύσει όλα τα εμπόδια είπε. «Θα είναι, όμως, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της ελεύθερης πρόσβασης στην πληροφορία που τόσο σημαντική είναι στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Θα είναι, επίσης, και ένα συμβολικό άλμα στο μέλλον που θα καταδείξει ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε στη χώρα μας, δεν συνδέονται κατ’ ανάγκη με μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις φόρων ή άλλες δημοσιονομικού τύπου παρεμβάσεις. Αλλά είναι πραγματικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, που κάνουν τη ζωή των πολιτών ευκολότερη και απλούστερη», συμπλήρωσε.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΔ