Μητσοτάκης: Πισωγύρισμα τριετίας - Είναι επικίνδυνοι, ανίκανοι και λίγοι

Για ανικανότητα των κυβερνώντων και πισωγύρισμα τριετίας «στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, αλλά και στα εθνικά θέματα» μίλησε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου των τομεάρχων της ΝΔ. 

«Η Αριστερά του Τσίπρα δεν ξέρει τι ποιεί η Δεξιά του Καμμένου» δήλωσε. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έναν «εξαφανισμένο Καμμένο» που εμφανίζεται για λίγο μόνο στις κάμερες να πετάξει λάσπη. «Με τη λάσπη έφτιαξαν την παράγκα της σχέσης τους, είναι όμηροι ο ένας του άλλου, κρατάνε όμηρο και τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν λες ότι το θέμα των στρατιωτικών είναι διμερές, και μετά καλείς τον ΓΓ. του ΟΗΕ να παρέμβει είσαι αναξιόπιστος» τόνισε για τους έλληνες στρατιωτικούς. «Η συνέχιση της κράτησης τους απειλεί να ανατρέψει τη σταδιακή προσέγγιση στων δυο χώρων» προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ήταν καταλύτης πρωτοφανούς κλιμάκωσης από μεριάς Τουρκίας όπως είδαμε από τα επεισόδια στα Ίμια και στον Έβρο. «Στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν σε μερικές ώρες. Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είναι λίγοι, άλλα για τα εθνικά θέματα το ‘’λίγος’’ δεν σημαίνει ανεπαρκής, σημαίνει και επικίνδυνος» τόνισε.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με μοναδικό σκοπό την με κάθε τρόπο παραμονή στην εξουσία. Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα... Επιστρατεύουν διορισμούς, ρουσφέτια, κατάργηση αξιολόγησης στο δημόσιο και την παιδεία, κομματική πελατεία και εξυπηρετήσεις συμφερόντων για να αποφύγουν την οριστική συντριβή, όλα επιστρατεύονται» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ για το ζήτημα των Σκοπίων η στάση της κυβέρνησης θυμίζει Βαβέλ, υπενθυμίζοντας ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η αλλαγή συντάγματος της ΠΓΔΜ είναι απαράβατος όρος. «Είναι αργά για διαμόρφωση εθνικού μετώπου όταν η ίδια η κυβέρνηση αδυνατεί να διαμορφώσει ενιαία γραμμή» παρατήρησε.

Για το θέμα της Novartis και την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση είναι γυμνή και πλήρως εκτεθειμένη» απέναντι σε αυτό το ζήτημα κάνοντας λόγο για «άθλια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας».

Για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, αλλά μια τυπική έξοδος από το πρόγραμμα, και πως τα περί καθαρής εξόδου είναι άλλο ένα βρώμικο ψέμα των κυβερνώντων για να «χρυσώσουν» το χάπι των μέτρων που έρχονται. Σημείωσε πως στο ταξίδι του στο Κατάρ διαπίστωσε πως η χώρα μας θα μπορούσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αποτελεί την επενδυτική έκπληξη όλη της Ευρώπης άλλα η αστάθεια μεταξύ άλλων στο φορολογικό σύστημα, μας κράτα πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλα τα στελέχη σε εκλογική ετοιμότητα καθώς όπως υποστήριξε η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κάλπες. «Θα είναι εκλογές κάθαρσης και επανεκκίνησης και η ΝΔ θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα».

Πηγή: skai.gr