Κλείσιμο

Με αποχώρηση από την Προανακριτική Novartis προειδοποιεί η ΔΗΣΥ

Από μία κλωστή κρέμεται η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, ενώ η σημερινή συνεδρίαση, προγραμματισμένη γι' αυτή την ώρα, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για το αν θα τιναχτεί οριστικά στον αέρα, αφού μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ και τις προειδοποιητικές βολές της ΝΔ που έχει αφήνει τα πάντα ανοιχτά και η ΔΗΣΥ δια του εισηγητή της Θεόδωρου Παπαθεοδώρου διαμηνύει ότι θα αποχωρήσει εάν η πλειοψηφία συνεχίσει την παρελκυστική τακτική και το παιχνίδι καθυστερήσεων.

Απαράβατος όρος για την παραμονή
της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθεοδώρου, είναι η αποδοχή εκ μέρους της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του προεδρείου της πρότασης του κόμματος και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για κλήτευση προς ακρόαση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Ελλάς Κωνσταντίνου Φρουζή, του νυν Δ.Σ. της εταιρίας και φυσικά των μαρτύρων της υπόθεσης συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων.

«Εάν η πλειοψηφία συνεχίσει την παρελκυστική τακτική της δήθεν ψηλάφησης της αρμοδιότητάς της ή προσπαθήσει να σπρώξει τον προγραμματισμό μετά το Πάσχα εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις πρακτικές σκιών», σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν δεν ληφθεί σήμερα απόφαση για συγκεκριμένο προγραμματισμό εργασιών της Επιτροπής, η οποία να περιλαμβάνει την κλήση μαρτύρων έναντι των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία και η δικομματική πλειοψηφία φέρεται να θέλει να καλέσει αποκλειστικά, η ΔΗΣΥ θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε πρώτο το ΚΚΕ την περασμένη εβδομάδα λέγοντας «αντίο» μέσω καταγγελιών του Νίκου Καραθανασόπουλου περί «εκφυλισμού της Επιτροπής» και τακτικισμών με στόχο τη μη ουσιαστική διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι και η ΝΔ
έχει ήδη ρίξει προειδοποιητικές βολές περί πιθανής αποχώρησής της από την Επιτροπή εάν διαπιστώσει στη σημερινή συνεδρίαση ότι επιμονή των κυβερνητικών βουλευτών σε μεθοδεύσεις που κατά την Πειραιώς συνιστούν επιβεβαίωση των καταγγελιών της περί «σκευωρίας».

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis