Πηγές ΥΕΘΑ: Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου

«Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου» διεμήνυσε την Τρίτη πηγή του υπουργείου Άμυνας για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους έναντι της Άγκυρας λίγη μόνο ώρα πριν το θέμα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο Μαξίμου.

Η πηγή του ΥΕΘΑ αναφερόταν στην ιστορία του αμερικανού Μπίλι Χέιζ που κλείστηκε επί μια πενταετία σε τουρκική φυλακή για διακίνηση ινδικής κάνναβης η οποία έγινε βιβλίο και φιλμ.

Για τους δύο στρατιωτικούς η πηγή του ΥΕΘΑ προειδοποίησε ότι η επιστροφή τους «μπορεί να γίνει πολύ σύντομα - ή να αργήσει πάρα πολύ».

Εκτίμησαν ακόμα πως «οι Τούρκοι ποινικά δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ, για παράνομη είσοδο είναι έως 5 χρόνια, 2-5 χρόνια δεν φυλακίζεσαι, παίρνεις αναστολή».

Όπως είπε, καλό είναι δει κανείς τι συμβαίνει και με τον αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι φυλακισμένος για διασυνδέσεις με την «τρομοκρατική οργάνωση» κατά τον Ερντογάν, του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Η Τουρκία λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση και με τις ΗΠΑ κι αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί» σημείωσε.

Δήλωσαν δε ότι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «είχε μιλήσει σε συνέντευξή του για ομηρία».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητηθεί ανταλλαγή με τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς, οι πηγές του Πενταγώνου διευκρίνισαν ότι δεν έχει γίνει τέτοιο αίτημα και η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανταλλαγή.

Πρόσθεσαν πάντως ότι «την πολιτική κατεύθυνση τη δίνει ο πρωθυπουργός, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών».

Χαρακτήρισαν εξάλλου «περίεργα σενάρια» τα δημοσιεύματα για κρίση στις σχέσεις των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, σημειώνοντας ότι ο υπουργός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό».

Όσον αφορά το Σκοπιανό οι ίδιες πηγές ξεκαθάρισαν εκ νέου πως «οι ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσουν ποτέ στη χρήση του όρου Μακεδονία».

Πηγή: skai.gr