Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη Χρυσαυγιτών - Αμετανόητοι οι ίδιοι

Η επιβολή της πειθαρχικής ποινής της απόδοσης μομφής εναντίον τους και της παρακράτησης του ? της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης (σ.σ. για Η. Κασιδιάρης εις διπλούν) σε συνδυασμό με την ομόθυμη καταδίκη του προεδρείου και των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, δεν κατέστησαν δυνατά για να συμμορφώσουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που εμφανίστηκαν αμετανόητοι για τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού εμμένοντας στην αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά τους.

«Είστε αρνητές της Δημοκρατίας. Ναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση. Και οι καλύτεροι συνήγοροι του Ερντογάν», κατηγόρησαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με μία φωνή οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων, καταδικάζοντας ομόφωνα την ακραία ρητορική που χρησιμοποιούν εντός του Ναού της Δημοκρατίας.

Το αυτί των Χρυσαυγιτών, ωστόσο, δεν φάνηκε να ιδρώνει ή τουλάχιστον γι’ αυτό επιχείρησαν να πείσουν οι ίδιοι στην Ολομέλεια, όπου Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος που εγκαλούνταν για αντικοινοβουλευτική κι ανάρμοστη συμπεριφορά, επιδόθηκαν σε νέο παραλήρημα.

Αμφότεροι εμφανίστηκαν αμετανόητοι για τις πρωτοφανείς επιθέσεις τους εναντίον των 4 μουσουλμάνων βουλευτών, ακόμη πιο προκλητικοί επαναλαμβάνοντας απαράδεκτες κατηγορίες, επιτιθέμενοι στους πάντες και δηλώνοντας ευθαρσώς ότι οι πειθαρχικές ποινές εναντίον τους «τους αφήνουν παγερά αδιάφορους» και δεν είναι ικανές να τους πτοήσουν. Από δίπλα με εξίσου ακραία ρητορική σιγοντάριζε κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς, ενώ ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον του σώματος.

Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που τιμωρούνται βάσει του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών, Αριστείδης Μπαλτάς (ΣΥΡΙΖΑ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) και Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι), ζήτησαν αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών για τις περιπτώσεις συμπεριφορών που ξεπερνούν κάθε όριο και απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία.

Την τελική απάντηση εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας έδωσε σε αυστηρό ύφος και υψηλούς τόνους, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει γνώση της «απάθειας» των Χρυσαυγιτών στις πειθαρχικές ποινές αλλά στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής.

«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία. Δεν είναι δυνατόν να σιωπά. Να εθελοτυφλούμε, να δίνουμε άλλοθι ή άσυλο σε αυτό τον διχαστικό, μίζερο, εμπαθή και ρατσιστικό λόγο μέσα στην ίδια τη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν και δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Δεν πρόκειται περί ύβρεως πια. Είναι σαφές ότι αποσκοπούν να σπείρουν το διχασμό, το μίσος, εμφύλιες διαμάχες και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι έλληνες βουλευτές μουσουλμανικού θρησκεύματος να τύχουν μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής στήριξης, ώστε κανένας στο μέλλον να μην τολμήσει όπου κι αν βρίσκεται να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες», κατέληξε ο κ. Βούτσης.


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά