Νέος γύρος σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ για Σαββίδη

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αφήνει αιχμές για τις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά με επίθεση για την υπόθεση Novartis και την ευρύτερη διαπλοκή.

Ορμώμενη από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν τον κ. Σαββίδη να έχει επισκεφτεί επανειλημμένα το Μαξίμου ώστε να συζητήσει την παροχή στήριξης στην κυβέρνηση μέσω επενδύσεων σε μέσα ενημέρωσης, η ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως είναι «μετρ της διαπλοκής».

Διερωτήθηκε δε «τι έχει να πει για όλα αυτά ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος» Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…» απάντησε το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Το πρωθυπουργικό στρατόπεδο κατηγορεί τη ΝΔ ότι επί μία εβδομάδα αποφεύγει να τοποθετηθεί για την υπόθεση Novartis, και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προστατεύει τα στελέχη του που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Προσθέτει δε ειρωνικά πως η ΝΔ αγνοεί σκάνδαλα όπως της Novartis και της Siemens κι έχει βρει στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη τον υπεύθυνο τις διαπλοκής, αν και επί δικής της διακυβέρνησης είχε λάβει τιμές για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis