Γεννηματά: Οι πλατείες και τα Ζάππεια μας κράτησαν 8 χρόνια μέσα στην κρίση

«Οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της που έκλεισε το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Τόνισε ότι η ακραία πόλωση και ο διχασμός μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βάζει εκ νέου σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια της χώρας.

«Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι' αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας, προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας», επεσήμανε η κα Γεννηματά.

Έθεσε το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα, λέγοντας ότι «είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά. Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά.

Προβάλλοντας το πλαίσιο της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας, η κα Γεννηματά κατέθεσε 12+1 ζητήματα πολιτικής που μπορούν, όπως είπε, να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ μετά από δεκάδες προτάσεις τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ενέκριναν το νέο σύμβολο του Κινήματος Αλλαγής

Συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά εξηγούσαν πως «είναι το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής παράταξης».

Πηγή: skai.gr -AMΠΕ