Κύμα καταγγελιών και διαψεύσεων για την υπόθεση Novartis

Αποκαλύψεις και διαψεύσεις έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη της υπόθεσης Novartis, ανεβάζοντας του τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σειρά δημοσιευμάτων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, επικαλούμενα στοιχεία που προέρχονται από την φαρμακοβιομηχανία, εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον στελεχών της ΝΔ, που διαψεύδονται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εφημερίδα Αυγή επικαλείται πληροφορίες από το κατασχεμένο υλικό της Novartis και παρουσιάζει έγγραφο που στέλνει ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής θυγατρικής, Κωνσταντίνος Φρουζής, στη μητρική εταιρεία με το οποίο ενημερώνει για συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα από το Νοέμβριο του 2012 έως το Μάρτιο του 2013.

Στο εν λόγω έγγραφο μάλιστα η εφημερίδα εστιάζει σε δύο συναντήσεις που φέρεται να είχε ο Αντώνης Σαμαράς και σε συναντήσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα και το γενικό γραμματέα της τότε κυβέρνησης.

Ο κ. Φρουζής ωστόσο παραλείπει να αναφερθεί στη σημείωση που φέρει και τον κ. Τσίπρα να έχει συναντηθεί μαζί του.

Για «γελοία συμμορία που διασύρεται» με φαντασιώσεις και ψεύδη κάνουν λόγο συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, καταγγέλλοντας εκ νέου ύποπτη σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Φρουζή.

Η συνάντηση της 17/12/2012 είναι εκείνη που έγινε δημοσίως, παρουσία 13 άλλων πολυεθνικών εταιριών στο Μαξίμου, συνάντηση που ο τέως πρωθυπουργός αναφέρει ρητά στην μήνυσή του κατά της συμμορίας. Συνάντηση στις 28/2/2013 δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, την ακριβώς επόμενη μέρα (1/3/2013) ο κ. Φρουζής συναντάται στην Βουλή με τον κ. Τσίπρα και ασκούν την ίδια σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά για τη μείωση του φαρμακευτικού κέρδους», αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Η συνάντηση Τσίπρα με τον κ. Φρουζή προκύπτει άλλωστε και από το δημοσίευμα της σημερινής «Αυγής», διαψεύδοντας τις όποιες προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να πείσει για το αντίθετο.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται με ανάρτησή του και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τα αμφισβητεί και κάνει λόγο για σκευωρούς που έγιναν ρεζίλι και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη.

«Το όνειρο της ζωής του Αλέξη Τσίπρα να με αποπέμψουν, να με κλείσουν φυλακή, να με καταστρέψουν κλπ...μιλάμε για ψύχωση», αναφέρει σε tweet του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Περαστικά Αλέξη... Αλλά δεν μας λες κιόλας γιατί τελικά Εσύ υποστήριξες όλα τα αιτήματα της Novartis; Αυτό είναι περίεργο...», προσθέτει ειρωνικά.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου με την οποία μάλιστα ζητείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis