Γεννηματά: Ανένδοτος υπέρ των Ελλήνων–Καθοδηγούμενοι θύλακες στη δικαιοσύνη

Ανένδοτο αγώνα για την αλλαγή ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο κήρυξε η Φώτη Γεννήματα ανοίγοντας τις εργασίες στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ παράλληλα κατήγγειλε καθοδηγούμενους θύλακες στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε, «και στη χώρα μας η παράταξή μας, το Κίνημα Αλλαγής θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Το Κίνημα θα πάρει εντολή μετά τις εκλογές» επισήμανε, εννοώντας ότι το Κίνημα αλλαγής θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα.

Διεμήνυσε παράλληλα ότι στο Κίνημα Αλλαγής θα σεβαστεί τη διαφορετικότητα και την πολυφωνία, αλλά όχι τη «Βαβυλωνία».

Τηρώντας ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «δεν είμαστε ένα πολιτικό εκκρεμές που κινείται δεξιά και αριστερά. Έχουμε αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Έχουμε τη δική μας ταυτότητα στην Πανευρωπαϊκή μάχη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών απέναντι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «αυτή η κυβέρνηση που επιβάρυνε τη χώρα με 200 δις ευρώ, πρέπει να φύγει. Πρέπει να φύγει για να προχωρήσει η χώρα μπροστά!»

Παράλληλα, όμως όπως είπε, «δεν είναι προοδευτική αλλαγή η παλινόρθωση της δεξιάς που δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009 που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η νέα δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, και οι δραματικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει για την δημόσια υγεία, την δημόσια παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή οι ρατσιστικές αντιλήψεις και η λογικές ρεβάνς».

«Καθοδηγούμενοι θύλακες στη δικαιοσύνη»

Σε ό,τι υποθέσεις όπως της Novartis, που έρχονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας από την κυβέρνηση μίλησε για «καθοδηγούμενους θύλακες στη δικαιοσύνη».

«Προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι ο κ. Τσίπρας να μιλά δήθεν για ‘’διαφάνεια και κάθαρση στο δημόσιο βίο’’ και να αρνείται τον έλεγχο για τις δικές τους πράξεις, να κατασκευάζει κατηγορίες κατά πολιτικών αντιπάλων, να ρουσφετολογεί ασύστολα και να μιλά για σεβασμό «κάθε λέξης του Συντάγματος», την ίδια ώρα που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, με τους καθοδηγούμενους θύλακες στην δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι επιτέλους προοδευτική διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς λαϊκιστές» σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ.

«Η Τουρκία η σοβαρότερη απειλή»

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, η Φώφη Γεννηματά προειδοποίησε ότι η αυταρχική Τουρκία του Ερντογάν αντιπροσωπεύει αυτή την στιγμή την σοβαρότερη απειλή για την χώρα μας, και ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής.

«Εντείνει την προκλητικότητα της στο Αιγαίο και την Κύπρο. Αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παραβιάζει βάναυσα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες» τόνισε.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το πρώτο μέλημα, σκέψη και έγνοια του Κινήματος Αλλαγής αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσουν με ασφάλεια οι αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού που κρατούνται, έξω από κάθε λογική και αίσθηση δικαίου, στις φυλακές της Τουρκίας.

«Ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν η χώρα μας αντιμετώπισε συσσωρευμένα τόσες προκλήσεις μαζί. Και βρίσκεται μπροστά στις προκλήσεις αυτές με μια κυβέρνηση που “δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει”. Χωρίς στρατηγική, χωρίς ενιαία γραμμή – άλλα λέει ο κ. Τσίπρας και άλλα οι Υπουργοί του» τόνισε.

Αποστέλλοντας μήνυμα προς την Άγκυρα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε από κανένα, αλλά δεν παραχωρούμε απολύτως τίποτε από τα εθνικά μας δικαιώματα. Χρειάζεται να απαντήσουμε με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Αλλά χωρίς να παίζουμε το παιχνίδι της έντασης που επιδιώκει η Τουρκία».

Στο θέμα της ΠΓΔΜ, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι η κυβέρνηση με τους αδέξιους χειρισμούς της, την εν κρυπτώ διπλωματία, την επιδίωξη τετελεσμένων, τη μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος κατάφερε πάλι να δημιουργήσει σύγχυση και διχασμό.

Εμείς υποστηρίζουμε, εξήγησε, ως πάγια θέση, μια συνολική λύση-πακέτο που θα καλύπτει όλες τις πτυχές του προβλήματος- της ονομασίας, νομικά δεσμευτικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση κάθε πτυχής αλυτρωτισμού ή παραχάραξης της ιστορίας. Μια συνολική λύση ως Διεθνή Συμφωνία που θα οδηγεί και στην τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων.

Πηγή: skai.gr