Κλείσιμο

ΝΔ: Γιατί ο Βασιλειάδης δεν επιβάλει κυρώσεις όπως έχει τη δυνατότητα;

«Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν επιβάλει πρόστιμα και κυρώσεις για τα επεισόδια όπως έχει τη δυνατότητα;» διερωτάται η ΝΔ δια της αρμόδιας αναπληρώτριας τομεάρχου Άννας Καραμανλή ζητώντας την άμεση εφαρμογή του νόμου. 

«Οι αιωρούμενες απειλές του κ. Βασιλειάδη για Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συνεχείς εξαγγελίες της κυβέρνησης με μέτρα που θα ισχύσουν από του… χρόνου δεν λύνουν το πρόβλημα. Στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από την ανάγκη να τηρηθεί πιστά η νομιμότητα σήμερα και να τιμωρηθούν όσοι την παραβιάζουν. Καλούμε την κυβέρνηση να δείξει την απαιτούμενη βούληση για την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου» επισημαίνει η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού  στη σκιά των επεισοδίων της Τούμπας.

Σύμφωνα με την κ. Καραμανλή, «ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης έθεσε ως προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την αυστηροποίηση των πειθαρχικών κανόνων.

«Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: εφόσον κρίνει το υφιστάμενο πλαίσιο ανεπαρκές γιατί δεν έχει ζητήσει την αλλαγή του τόσον καιρό; Προφανώς γιατί παρακολουθούσε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα χωρίς βία και έκτροπα!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η ισχύουσα νομοθεσία θα τηρηθεί; Γιατί ο νόμος που ψήφισε η δική του κυβέρνηση δίνει στον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα και κυρώσεις. Προτίθεται να τον εφαρμόσει ή χρειάζεται και αυτός αλλαγές;» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να δείξει την απαιτούμενη βούληση για την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσει ότι η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν “στάχτη στα μάτια” για να κουκουλώσει τις δικές της ευθύνες και να προστατεύσει τους εκλεκτούς της».
Πηγή: skai.gr