ΝΔ: Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση στα πανεπιστήμια

Διαδοχικές επιθέσεις διεπράχθησαν σήμερα από κουκουλοφόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση με μπογιές κατά της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση, ακολούθησαν επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών στην πλατεία Κάνιγγος και εισβολή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση με μπογιές εν ώρα μαθήματος στην καθηγήτρια κ. Μπόση επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι πλέον εκτός ελέγχου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Αφήνει αιχμές για τη στάση του υπουργού Παιδείας, σημειώνοντας ότι τον κ. Γαβρόγλου ουδόλως τον απασχολεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα στα ιδρύματα και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα», αλλά «ρωμαλέες αποδεικνύονται μόνον οι ιδεοληψίες του».

Το ΚΚΕ τονίζει πως αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" για όσους επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Η έξαρση της βίας, όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά παντού, είναι κοινωνικό φαινόμενο και θέμα παιδείας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος.

Για προσβλητική ενέργεια έκανε λόγο η πρυτανική αρχή.

Από την πλευρά τους, οι αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ανήρτησαν πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, που είναι προφυλακισμένοι για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Αυτή την ώρα, στα Προπύλαια, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιούν συγκέντρωση, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή.
Πηγή: skai.gr