Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με επιχειρηματίες

Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία και κινείται στο πλαίσιο του νόμου, που διευκολύνει τις επενδύσεις, διατύπωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τις προνομιακές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη.

Στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών επανέλαβε ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξαναρχίσει αν δεν υπάρξουν πειστικές προτάσεις από τους φορείς του ποδοσφαίρου, τις οποίες η κυβέρνηση να θεωρεί ότι εγγυώνται την ομαλότητα στα γήπεδα.

Ο κ. Τζανακόπουλος δεν διέψευσε σενάρια ότι υπάρχουν πλάνα για νομοσχέδιο που να καθιστά ασυμβίβαστα την ιδιοκτησία ποδοσφαιρικής ομάδας και μέσων ενημέρωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε διαχωρίζει τις ομάδες ανάμεσα σε βόρεια και νότια Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό το έκανε το παλιό πολιτικό σύστημα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, είπε πως η κυβέρνηση αναμένει το κατηγορητήριο και τις αποφάσεις του τούρκου εισαγγελέα, και από αυτό θα κριθεί αν θα μετατραπεί το όλο ζήτημα σε μείζον διπλωματικό θέμα.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε υπομονή, πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να πει ξεκάθαρα ποια είναι η στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκη για διγλωσσία, λέγοντας πως ενώ στο εξωτερικό εμφανίζεται μετριοπαθής και κάνει λόγο για μικρό μεθοριακό επεισόδιο στο εσωτερικό εμφανίζεται πιο ταυτισμένος με την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Επίθεση σε Στουρνάρα και Σαμαρά για Novartis

Στο μέτωπο της Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αντώνη Σαμαρά.

Κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να πει ξεκάθαρα αν έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις συνεργασίας με τη Novartis και για ποιο λόγο δεν είχε αναφερθεί σε αυτή που είχε υπογράψει πριν γίνει υπουργός και δημοσίευσε χθες η εφημερίδα Documento.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας, με δήλωσή του χθες βράδυ, είχε ξεκαθαρίσει ότι η συνεργασία του ήταν άκρως επαγγελματική ως οικονομολόγου, πολύ πριν γίνει υπουργός.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι με νέα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Documento τις τελευταίες μέρες υπάρχει πλήρης και καταιγιστική διάψευση όλων των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Novartis