Μομφή κατά των τριών Χρυσαυγιτών εισηγείται η Δεοντολογίας

Τη διατύπωση μομφής κατά των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, για αντιδεοντολογική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η απόφαση ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία (σ.σ. όλα τα κόμματα πλην ΧΑ), κι αν γίνει δεκτή από την Ολομέλεια θα σημαίνει παρακράτηση του 1/4 της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών.

Θεωρείται δε σχεδόν βέβαιο ότι η στέρηση αποδοχών θα συνδυαστεί και με 15ήμερο αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής
είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξαιτίας τουλάχιστον ανάρμοστης τοποθέτησής του στην Ολομέλεια, όπου κάλεσε με απαξιωτικό ύφος τους τέσσερις μουσουλμάνους βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους.

Είχαν προηγηθεί οι εξίσου προκλητικές κι απαράδεκτές τοποθετήσεων των δύο βουλευτών Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, οι οποίοι είχαν χαρακτηρίσει «τούρκο πράκτορα» έναν μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν και αυτών των πρωτοφανών περιστατικών, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε κατηγορήσει ευθέως τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για «επαναλαμβανόμενη και συνειδητή συμπεριφορά η οποία ξεπερνά τα σύνορα του μίσους και του διχασμού».

Είχε καλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί του θέματος, ώστε να λάβει οριστική απόφαση για την ποινή εναντίον τους η Ολομέλεια.

Η οριστική απόφαση της Ολομέλειας
για τον αρχηγό και τους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πρόκειται να ληφθεί την προσεχή Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η απόφαση λαμβάνεται δια της ανατάσεως.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Βουλή