Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έως ότου να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο αυστηρών κανόνων ανάμεσα στην πολιτεία και στις ομάδες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και στον απόηχο των πρωτοφανών σκηνών που διαδραματίστηκαν στην Τούμπα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βασιλειάδης είπε πως «όλα είναι στο τραπέζι» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εξήγησε πως η Αθήνα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (UEFA) για τα επόμενα βήματα, όμως ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν όλες οι δυνατές πρόνοιες ώστε να προστατευθεί η εθνική ομάδα.

Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης αναφέρεται συγκεκριμένα πως η εμφάνιση του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ λειτούργησε ως καταλυτικός παράγοντας για την απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ επισημαίνεται ότι πλάνα που εικονίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να κινείται ζωσμένος με πιστόλι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Τόνισε πως οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς η πολιτεία θα έχει σειρά επαφών με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη Σούπερ Λίγκα, ώστε να φανεί εάν υπάρχει προοπτική συμφωνίας και να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Επισήμανε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η τοποθέτηση ήλθε στον απόηχο των γεγονότων στην Τούμπα, όπου ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε οπλοφορώντας στο γήπεδο, με τον κ. Βασιλειάδη να σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο κανόνων θα πρέπει να προβλέπει αυστηρές ποινές για όλους, σε καθεστώς ισονομίας.

Ερωτηθείς πώς βλέπει η UEFA την είσοδο του οπλοφόρου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως οι Ευρωπαίοι είναι «σοκαρισμένοι, όπως κι εμείς».

Οι φωτογραφίες του κ. Σαββίδη να εισβάλει ζωσμένος με όπλο στο χορτάρι της Τούμπας έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, με δεκάδες μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο να παίζουν την Ελλάδα στα πρωτοσέλιδά τους.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ καταζητείται από το πρωί από τις Αρχές με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όμως έως τώρα παραμένει άφαντος.
Πηγή: skai.gr