Μητσοτάκης: Θα βάλουμε τέλος στην ανομία - Oι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ

«Εγγυώμαι ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει τέλος στην ανομία. Το ελληνικό κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το πρόσφατο κύμα παραβατικότητας κατά τη 2η συνάντηση των Αθηνών για τις Ευρωπαϊκές ΜμΕ, που διοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, «οι πολίτες και οι επιχειρηματίες θα προστατεύονται». «Θα δώσουμε στην Αστυνομία την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της» σημείωσε, στη σκιά σχετικών καταγγελιών από αστυνομικούς.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί τέλους της ύφεσης από το βήμα του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «το τελευταίο τρίμηνο του 2017 η ιδιωτική κατανάλωση συνέχισε να μειώνεται κατά 1%. Τελικά, ο ρυθμός ανάπτυξης το 2017 ήταν ο μισός από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί». «Όλες οι αναπτυγμένες χώρες εκτός από μας είδαν την οικονομία τους να τρέχει πολύ ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν» σχολίασε.

Για εμάς, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κωδικοποιημένα, οι άμεσες προτεραιότητες είναι τρείς: Μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για λιτό και αποτελεσματικό κράτος, επενδύσεις για να έρθουν δουλειές και στήριξη των νέων και των πιο αδύναμων.

«Έχω δεσμευθεί για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20%, από 29% σήμερα. Για μείωση φόρου μερισμάτων στο 5%, για καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 9%, από 22%. Για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ» υπενθύμισε.

Ενισχύουμε, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, με φορολογικά κίνητρα τις νέες επενδύσεις, με «υπεραποσβέσεις» μέχρι 200% στις νέες επενδύσεις παγίων. Διπλασιασμό περιόδου συμψηφισμού ζημιών με μελλοντικά κέρδη. Μείωση φόρου επιπλέον 2% για επιχειρήσεις 50 εργαζομένων και πάνω που αυξάνουν 10% τις θέσεις εργασίας.

Σημείωσε ακόμα ότι «μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα μειώσει το φόρο στις επιχειρήσεις στο 26%. Μα τόσο τον βρήκε! Αυτός τον αύξησε στο 29%. Και τώρα δήθεν το ξαναθυμήθηκε γιατί ξέρει ότι εμείς θα τον μειώσουμε στο 20%». «Πόσο αξιόπιστη είναι μια κυβέρνηση που υπόσχεται μείωση φόρων που η ίδια αύξησε;» διερωτήθηκε.

«Οι νέοι αμφιβάλλουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη… Αυτό θα αλλάξει με ένα σύστημα τριών πυλώνων στο πλαίσιο του οποίου μειώνουμε εισφορές, αυξάνουμε την ανταποδοτικότητα και δίνουμε την επιλογή στον ασφαλισμένο να έχει ιδιωτική, συμπληρωματική, ασφάλιση για να ενισχύσει τη σύνταξή του» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με κυβέρνηση ΝΔ, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Ελλάδα θα σταματήσει να μικραίνει και να φτωχαίνει. Θα πάψει να είναι μια «παράλογη χώρα» που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα. Οι μικρομεσαίοι θα ελευθερωθούν από τα δεσμά μιας στρεβλής φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής που τρώει ασκόπως τους κόπους τους.
Πηγή: skai.gr