Κλείσιμο

Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν διέψευσε ότι είχε τάξει τους 8 Τούρκους σε Ερντογάν

Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν διέψευσε τη δήλωση Ερντογάν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει στη Τουρκία τους 8 αξιωματικούς.

Επίσης σημείωσαν ότι ο κ. Τσίπρας αντιφάσκει: από τη μια προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών σε μεθοριακό επεισόδιο και από την άλλη αναβάθμισε το συμβάν στέλνοντας τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο στο ΝΑΤΟ.

Τέλος υποστήριξαν ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε να εμπιστεύεται το δικαιϊκό σύστημα της Τουρκίας το οποίο, όπως έλεγαν, αμφισβητείται εν συνόλω από τη διεθνή κοινότητα.

Απάντηση μέσω πηγών από το Μαξίμου

Πηγές του Μαξίμου απαντώντας στις αντίστοιχες της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν: «Η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μία φορά μετά από μία συνεδρίαση στη Βουλή βρίσκεται σε τόσο δυσάρεστη θέση, που αναγκάζεται να προβεί σε εκ των υστέρων διαρροές, πράγμα που φανερώνει την ανεπάρκεια του αρχηγού της και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια αυτή, όταν αφορά τη διαχείριση ευαίσθητων εθνικών θεμάτων που είναι σε εξέλιξη, δεν συνιστά πρόβλημα μόνο για τη ΝΔ αλλά και για τη χώρα».

Πηγή: skai.gr