ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Κουρουμπλής: Μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού η πρόταση για εξεταστική

«Μνημείο πολίτικου αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την πρόταση της ΝΔ για προανακριτή επιτροπή και διερωτήθηκε «αφού το έγκλημα έγινε το 2015 που ήταν η αντιπολίτευση το 2016 και 2017;» .

 
«Μνημείο πολίτικου αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή και διερωτήθηκε «αφού το έγκλημα έγινε το 2015 που ήταν η αντιπολίτευση το 2016 και 2017;» .

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για ανώνυμες και ασυνάρτητες κατηγορίες σε βάρος του από έναν ανώνυμο μαρτυρά και διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο ο ανώνυμος μάρτυρας με τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Επί της ουσίας της κατηγορίας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι καθυστέρησε την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 ο κ. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία ζημία για το δημόσιο και ευχήθηκε όλοι οι πολιτικοί να βγουν λευκοί από το καθεστώς της «πολικής χολέρας».

Ισχυρίστηκε ακόμη πως όταν υπάρχει claw back δεν υπάρχει ζημία.

Ο κ. Κουρουμπλης κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει τις αποφάσεις που έχει υπογράψει και με τις οποίες κατηγορείται πως ευνόησε συγκεκριμένες εταιρείες.

Αναλυτικά ο κ. Κουρουμπλής τόνισε κατά την τοποθέτησή του:

«Δεν φανταζόμουν ποτέ στην πολιτική μου ζωή πως θα βρισκόμουν σε τέτοια θέση από ένα κόμμα που ισχυρίζεται πως έχει στο DNA της πολιτικής του το μέτρο. Μιλάμε για μία πρόταση μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού.

Αν η καταγγελία έχει κάποια βάση το έγκλημα συντελεστή το 2015. Το 2016 που ήσασταν; Το 2017 μέχρι τον Μάρτιο που ήσασταν; Το 2018; Έπρεπε να έρθει μία ανώνυμη καταγγελία για να λάβετε μία απόφαση παραπομπής; Αν δεν υπήρχε ανώνυμη καταγγελία τι θα κάνατε; Είναι το ίδιο ένας ανώνυμος μάρτυρας με μία ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία;

Επί ένα μην ο φιλικός προς την αντιπολίτευση διακήρυττε πως το έγγραφο είχε αποκρυφτεί και σήμερα η αντιπολίτευση τονίζει πως το έγγραφο ήταν στο διαβιβαστικό της εισαγγελέως άρα δεν υπήρχε απόκρυψη.

Κατηγορούμαστε πρώτον γιατί δεν κάναμε τιμολόγηση και δεύτερον γιατί δεν ευνοήσαμε εταιρείες ελληνικές. Η αντιπολίτευση έχει την πεποίθηση πως απευθύνεται σε χαχόλους. Μέχρι εχθές για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους έλεγαν δεν υπάρχει ζημία το φάρμακο είναι κλειστός προϋπολογισμός. Ακόμη και καμία τιμολόγηση να μην γινόταν η ζημία θα υπήρχε εάν η δαπάνη έφτανε το 1,8 … όταν η δαπάνη έφτασε τα 2,4 που υπάρχει ζήτημα ζημίας.

Εύχομαι μέσα από αυτή την διαδικασία όλοι οι άνθρωποι να βγουν λευκοί και το σύστημα να βγει καθαρό από τον οχετό της πολιτικής χολέρας. Όχι μόνο της Novartis αλλά και άλλων πολυεθνικών που ρήμαξαν την χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με κατηγορούν και για κάτι άλλο και ειλικρινά δεν θέλω να χαρακτηρίσω. ¨όταν λέτε πως με υπουργικές αποφάσεις ο Κουρουμπλής παραβίασε το νόμο και ευνόησε κάποιον. Πείτε που είναι οι αποφάσεις με την υπογραφή μου και ποιον νόμο συγκεκριμένα παραβίασα. Καταθέστε τις αποφάσεις και θα απολογηθώ. Δεν κάνατε τίποτε από αυτά γιατί ξέρετε πως δεν υπάρχει αδίκημα.
Επιτίθενται σε εμένα γιατί ξέρουν την σχέση μου με τον χώρο της κεντροαριστεράς και αυτό τους ενοχλεί. Ανέλαβα με τον κ. Ξανθό την πιο δύσκολη πορεία κυβέρνησης τα τελευταία 40 χρόνια.
Η κόντρα ήταν σφοδρότατη και την ξέρετε. Παρέλαβα ένα υπουργείο διαλυμένο με παραιτημένους και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το σύστημα από το μηδέν. Εμείς δεν υποκύψαμε κάναμε έλεγχο σε βάθος δεχθήκαμε πολλές πιέσεις και προχωρήσαμε και προχωρούμε.

Στην εντολή που έδωσα στην τότε Πρόεδρο ανέφερα δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ για διαφημιστική δαπάνη είτε υπάρχουν τιμολόγια είτε όχι. Ξέρετε τι πιέσεις δεχθήκαμε από δημοσιογράφους και εκδότες; Δεν υποκύψαμε ούτε εγώ ούτε ο Ξανθός. Πρώτος μας στόχος να κρατήσουμε όρθια τα χρεοκοπημένα νοσοκομεία και να μην αφήσουμε την πατρίδα χωρίς φάρμακο. Είμαι πολύ περήφανος για την υπηρεσία που προσέφερα τότε στην πατρίδα. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που στην δική σας διακυβέρνηση όταν κάποιοι δημιουργούσαν τεχνητές ελλείψεις υπέβαλα δύο μηνύσεις».

 
Δείτε LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ
Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει εκτενείς αναφορές στο πρόγραμμα της ΝΔ για μία σειρά θεμάτων που άπτονται της...
14.12.2018, 19:13
Ζάεφ: Εμπιστεύομαι και τον Καμμένο
«Πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία σε μία τόσο ιστορική συμφωνία καθώς είναι καλή και για τις δύο χώρες», είπε ο...
14.12.2018, 18:56
Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου: Κανείς βουλευτής ΑΝΕΛ σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε αρχικά την Πέμπτη ότι η αποχώρηση των ΑΝΕΛ θα γίνει ήδη από την έγκριση της...
14.12.2018, 17:21
Καμμένος κατά Άγκυρας - Σε λίγο καιρό η περιοχή ευθύνης του ΠΝ θα μεγαλώσει
«Ένα πλοίο κάθε φορά από την πλευρά του Πολεμικού μας Ναυτικού και γύρω - γύρω δεκάδες πλοία από την πλευρά...
14.12.2018, 16:57
Τσίπρας για Καμμένο και συμφωνία Πρεσπών: «Όλα καλά»
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως δεν έχει ακούσει «σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, οπότε όλα καλά». Όπως...
14.12.2018, 15:50
«Βροχή» προσλήψεων από το 2019 υποσχέθηκε η Ξενογιαννακοπούλου
Συν 8.000 στο δημόσιο την επόμενη χρονιά βάση του κανόνα 1 προς 1. 3.000 γιατροί το 2020 και προσλήψεις...
14.12.2018, 15:46
Κρίση μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για τα ψηφοδέλτια. Απειλή αποχώρησης
14.12.2018, 12:16
Σε ρυθμό Σκοπιανού «ροκ» πάλι η Βουλή
Βούλτεψη: «Είναι ζήτημα χρόνου η καθιέρωση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Διεκδικείται ήδη». Βούτσης...
14.12.2018, 12:12
Ντιμιτρόφ για Συμφωνία Πρεσπών: Τα θαύματα είναι εφικτά στα Βαλκάνια
Η επίτευξη ειδικής πλειοψηφίας στη Βουλή της πΓΔΜ είναι πάντα δύσκολη στην πολιτική, αλλά «η πρόκληση αυτή...
14.12.2018, 11:53
Το κοινό ανακοινωθέν για τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ
Όπως αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, «ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και ο Έλληνας αναπληρωτής...
14.12.2018, 10:20

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 145  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.