ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Κουρουμπλής: Μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού η πρόταση για εξεταστική

«Μνημείο πολίτικου αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την πρόταση της ΝΔ για προανακριτή επιτροπή και διερωτήθηκε «αφού το έγκλημα έγινε το 2015 που ήταν η αντιπολίτευση το 2016 και 2017;» .

 
«Μνημείο πολίτικου αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική επιτροπή και διερωτήθηκε «αφού το έγκλημα έγινε το 2015 που ήταν η αντιπολίτευση το 2016 και 2017;» .

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για ανώνυμες και ασυνάρτητες κατηγορίες σε βάρος του από έναν ανώνυμο μαρτυρά και διερωτήθηκε αν είναι το ίδιο ο ανώνυμος μάρτυρας με τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Επί της ουσίας της κατηγορίας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι καθυστέρησε την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 ο κ. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία ζημία για το δημόσιο και ευχήθηκε όλοι οι πολιτικοί να βγουν λευκοί από το καθεστώς της «πολικής χολέρας».

Ισχυρίστηκε ακόμη πως όταν υπάρχει claw back δεν υπάρχει ζημία.

Ο κ. Κουρουμπλης κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει τις αποφάσεις που έχει υπογράψει και με τις οποίες κατηγορείται πως ευνόησε συγκεκριμένες εταιρείες.

Αναλυτικά ο κ. Κουρουμπλής τόνισε κατά την τοποθέτησή του:

«Δεν φανταζόμουν ποτέ στην πολιτική μου ζωή πως θα βρισκόμουν σε τέτοια θέση από ένα κόμμα που ισχυρίζεται πως έχει στο DNA της πολιτικής του το μέτρο. Μιλάμε για μία πρόταση μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού.

Αν η καταγγελία έχει κάποια βάση το έγκλημα συντελεστή το 2015. Το 2016 που ήσασταν; Το 2017 μέχρι τον Μάρτιο που ήσασταν; Το 2018; Έπρεπε να έρθει μία ανώνυμη καταγγελία για να λάβετε μία απόφαση παραπομπής; Αν δεν υπήρχε ανώνυμη καταγγελία τι θα κάνατε; Είναι το ίδιο ένας ανώνυμος μάρτυρας με μία ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία;

Επί ένα μην ο φιλικός προς την αντιπολίτευση διακήρυττε πως το έγγραφο είχε αποκρυφτεί και σήμερα η αντιπολίτευση τονίζει πως το έγγραφο ήταν στο διαβιβαστικό της εισαγγελέως άρα δεν υπήρχε απόκρυψη.

Κατηγορούμαστε πρώτον γιατί δεν κάναμε τιμολόγηση και δεύτερον γιατί δεν ευνοήσαμε εταιρείες ελληνικές. Η αντιπολίτευση έχει την πεποίθηση πως απευθύνεται σε χαχόλους. Μέχρι εχθές για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους έλεγαν δεν υπάρχει ζημία το φάρμακο είναι κλειστός προϋπολογισμός. Ακόμη και καμία τιμολόγηση να μην γινόταν η ζημία θα υπήρχε εάν η δαπάνη έφτανε το 1,8 … όταν η δαπάνη έφτασε τα 2,4 που υπάρχει ζήτημα ζημίας.

Εύχομαι μέσα από αυτή την διαδικασία όλοι οι άνθρωποι να βγουν λευκοί και το σύστημα να βγει καθαρό από τον οχετό της πολιτικής χολέρας. Όχι μόνο της Novartis αλλά και άλλων πολυεθνικών που ρήμαξαν την χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με κατηγορούν και για κάτι άλλο και ειλικρινά δεν θέλω να χαρακτηρίσω. ¨όταν λέτε πως με υπουργικές αποφάσεις ο Κουρουμπλής παραβίασε το νόμο και ευνόησε κάποιον. Πείτε που είναι οι αποφάσεις με την υπογραφή μου και ποιον νόμο συγκεκριμένα παραβίασα. Καταθέστε τις αποφάσεις και θα απολογηθώ. Δεν κάνατε τίποτε από αυτά γιατί ξέρετε πως δεν υπάρχει αδίκημα.
Επιτίθενται σε εμένα γιατί ξέρουν την σχέση μου με τον χώρο της κεντροαριστεράς και αυτό τους ενοχλεί. Ανέλαβα με τον κ. Ξανθό την πιο δύσκολη πορεία κυβέρνησης τα τελευταία 40 χρόνια.
Η κόντρα ήταν σφοδρότατη και την ξέρετε. Παρέλαβα ένα υπουργείο διαλυμένο με παραιτημένους και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το σύστημα από το μηδέν. Εμείς δεν υποκύψαμε κάναμε έλεγχο σε βάθος δεχθήκαμε πολλές πιέσεις και προχωρήσαμε και προχωρούμε.

Στην εντολή που έδωσα στην τότε Πρόεδρο ανέφερα δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ για διαφημιστική δαπάνη είτε υπάρχουν τιμολόγια είτε όχι. Ξέρετε τι πιέσεις δεχθήκαμε από δημοσιογράφους και εκδότες; Δεν υποκύψαμε ούτε εγώ ούτε ο Ξανθός. Πρώτος μας στόχος να κρατήσουμε όρθια τα χρεοκοπημένα νοσοκομεία και να μην αφήσουμε την πατρίδα χωρίς φάρμακο. Είμαι πολύ περήφανος για την υπηρεσία που προσέφερα τότε στην πατρίδα. Είμαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που στην δική σας διακυβέρνηση όταν κάποιοι δημιουργούσαν τεχνητές ελλείψεις υπέβαλα δύο μηνύσεις».

 
Χρηστίδης: Κατώτερη των προσδοκιών η συμφωνία του Eurogroup
Κατώτερη των προσδοκιών, χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής...
23.06.2018, 13:06
Κικίλιας: Ο Τσίπρας φόρεσε την ακριβότερη γραβάτα
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας τον...
23.06.2018, 10:30
ΚΚΕ: Η θηλειά που έβαλε στο λαιμό μας ο Τσίπρας μένει και σφίγγει πιο πολύ
Για γελοία σόου Τσίπρα – Καμμένου που μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν, απέναντι σε έναν λαό που...
23.06.2018, 09:55
Θεοχαρόπουλος: «Ο κυβερνητικός λαϊκισμός του Ζαππείου»
Έντονα επέκρινε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος την εκδήλωση και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο...
22.06.2018, 22:40
Καμμένος στο Ζάππειο: Ιστορική ημέρα δικαίωσης
«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για το έθνος διότι η πατρίδα έσπασε τα δεσμά , χωρίς να χυθεί αίμα μεταξύ του...
22.06.2018, 20:43
Το βάλε και βγάλε της γραβάτας από τον Τσίπρα
Η... γραβάτα του πρωθυπουργού μονοπώλησε, όπως αναμενόταν, το φώτα στο Ζάππειο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε...
22.06.2018, 20:36
Τσίπρας με γραβάτα στο Ζάππειο: «Πάνο έχουμε 15 μήνες μπροστά μας»
"Για αυτό Πάνο, να ξέρεις", είπε στον Πάνο Καμμένο, "έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να δώσουμε ακόμη...
22.06.2018, 19:58
Μακρόν: Νέα αρχή και έξοδος από την κρίση η συμφωνία για το χρέος
«Η Ευρώπη των αποτελεσμάτων υπάρχει όταν βρίσκεται εκεί η αποφασιστικότητα», τιτίβισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
22.06.2018, 19:16
Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε πως έπαιξε την Ελλάδα στα ζάρια»
«Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία θα ζητήσει τη Δευτέρα η ΝΔ» όπως δήλωσε ο...
22.06.2018, 18:25
Οι πέντε επισημάνσεις της ΝΔ για την συμφωνία του Eurogroup
Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως η χθεσινή απόφαση του Eurogroup είναι όντως ιστορική καθώς αποτελεί την...
22.06.2018, 18:10

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Άρθρα για:

περισσότερα »