Βενιζέλος: Ετοιμάζεστε για την βρώμικη έξοδό σας από την εξουσία

Μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής και για τους υπουργούς Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στήσει σκευωρία κατά των αντιπάλων της και με δικονομικά τεχνάσματα στην επιτροπή κατασκεύασε δήθεν θεωρία για φερόμενες δωροληψίες, που έχουν τελεστεί, όχι κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων των υπουργών, αλλά μετά.

Όπως τόνισε, αυτό αποτελεί προσβολή όχι μόνο στο Σύνταγμα αλλά και στην Ευρωπαϊκή νομική επιστήμη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στην προανακριτική, δε θέλει να διεξαχθεί καμία ουσιαστική έρευνα, αλλά «θέλει να αφήσει τους ανώνυμους μάρτυρες, ανώνυμους, άγνωστους και σιωπηλούς όπως οι καταδότες της ιεράς εξέτασης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης πως σήμερα θα πρέπει να υπάρξει έρευνα για τα πάντα και τα παραγεγραμμένα ώστε να μάθουν όλοι την αλήθεια.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης πως όλη αυτή η επιχείρηση που έχει στηθεί από την κυβέρνηση είναι πολιτική επιχείρηση πόλωσης και διχασμού.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το αφήγημα της καθαρής εξόδου ακυρώθηκε πλήρως τις τελευταίες ημέρες. «Όποιος νομίζει πως είναι πράξη απελευθέρωσης η επαφή με τις αγορές χωρίς δίχτυ προστασίας είναι ανιστόρητος και επικίνδυνος. Το τέταρτο μνημόνιο υπάρχει και το έχετε ψηφίσει ήδη με την υπογραφή της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ούτε τεχνική λύση για το ταμειακό απόθεμα στο οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση».

«Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεστε όχι για την καθαρή έξοδο στις αγορές αλλά την δική σας βρώμικη έξοδο από την εξουσία», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr