Επαναφέρει την πρότασή του για Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ο Θεοδωράκης

Την πρόταση του Ποταμιού για άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, επαναφέρει ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και με στόχο όπως επισημαίνει «η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση».

Με επιστολή του, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης, ζητά να οριστεί ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια επί της σχετικής πρότασης νόμου που έχει καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι και παραμένει ακόμα στον αέρα, προκειμένου αυτή να τροποποιηθεί όπου απαιτείται και να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους.

«Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση κάνει λόγο για επιβεβλημένη πλέον συζήτηση την οποία «επιβάλλουν τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας».

Νωρίτερα και ο Γιώργος Μαυρωτάς είχε επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση νόμου του Ποταμιού, σχολιάζοντας σε συνεδρίαση στην Ολομέλεια πως τα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. «Δεν αντιμετωπίζονται με διακομματικές αντιπαλότητες και θυμικές αντιδράσεις. Θα έπιανε περισσότερο τόπο αντί να μιλάμε για το παρελθόν με επικοινωνιακούς όρους να μιλήσουμε για το μέλλον με ουσιαστικούς όρους», τόνισε .

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Θεοδωράκη στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών- θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν.

Με τιμή

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της ΚΟ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά