Σκληρή επίθεση ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον διορισμό Κουτεντάκη

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στην ηγεσία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με λαβή την παραδοχή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πως ο κ. Κουτεντάκης δεν είναι «ουδέτερος άνθρωπος», η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι ο εν λόγω διορισμός καταδεικνύει την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και τη βούλησή του να μετατρέψει αμερόληπτα όργανα του κράτους σε ελεγχόμενα όργανα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής έχει εξ ορισμού την υποχρέωση να μιλά ανεξάρτητα, όμως οι δηλώσεις του κ. Βούτση αποδεικνύουν ότι «δεν έψαχνε για πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση και κυρίως αμεροληψία», αλλά ένα πρόσωπο που «συμφωνεί με τις απόψεις του».

«Είναι πλέον γνωστή σε όλους η δυσανεξία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε οποιονδήποτε φορέα δεν ελέγχει απόλυτα, αλλά πλέον έχουν χαθεί ακόμη και τα προσχήματα», καταλήγει αιχμηρά η ΝΔ.

Με φαρμακερή κριτική σχολίασε την επιλογή του Φραγκίσκου Κουτεντάκη για τη θέση του Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ο Γιάννης Κουτσούκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «καρφώνοντας» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για προσπάθεια αποφυγής της κριτικής που είθισται να ασκεί το Γραφείο στους προϋπολογισμούς.

«Ερωτάται ο αρμόδιος επί του Προϋπολογισμού υπουργός. Θεωρεί ‘τιμητικό’ το γεγονός ότι κριτής του Προϋπολογισμού του θα είναι ο πολιτικός του υφιστάμενος, ή μήπως η επιλογή αυτή έγινε κατόπιν υπόδειξής του, προκειμένου να απαλλαγεί της κριτικής και των υποδείξεων που θεσμικά είναι υποχρεωμένο να διατυπώνει το Γ.Π.τ.Β.;», υπογραμμίζει με νόημα ο αρμόδιος τομεάρχης οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Κουτσούκος χαρακτηρίζει τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής «κυβερνητικό στέλεχος» και καταγγέλλει παραβίαση των αρχών της αξιοκρατίας από τον Πρόεδρο της Βουλής και την κυβερνώσα πλειοψηφία ακόμα και για ανεξάρτητες αρχές όπως το Γραφείο Προϋπολογισμού, κατηγορώντας τους για «καθεστωτική αντίληψη».

Μάλιστα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέλεξε να διατυπώσει τα ερωτήματα μέσω της επίκαιρης ερώτησης, προκειμένου να φέρει τον Υπουργό Οικονομικών στην Ολομέλεια για ν’ απαντήσει δημοσίως κι αυτοπροσώπως.
Πηγή: skai.gr