Οργή για την πιθανή αντικατάσταση Λιαργκόβα από Κουτεντάκη

Θύελλα αντιδράσεων και αντιπολιτευτικών πυρών πυροδότησε η πληροφορία ότι ο Νίκος Βούτσης θα εισηγηθεί για τη θέση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και πρώην πρωθυπουργικό σύμβουλο, Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Διαβλητή διαδικασία και αναξιοκρατική αξιολόγηση, βλέπει πίσω από την επιλογή η αντιπολίτευση, που βάλλει κατά ριπάς εναντίον του Προέδρου της Βουλής για κομματικό διορισμό στην αντικατάσταση του σημερινού επικεφαλής Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Επιχείρηση άλωσης του κράτους κατήγγειλε η ΝΔ, με αιχμηρή δήλωση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, διαμηνύοντας ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει – με την ανάληψη της διακυβέρνησης – την αξιοκρατία και τη νομιμότητα.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, με φωτογραφικές προκηρύξεις για γραμματείς Υπουργείων τετραετούς θητείας, επιχειρεί να αλώσει το Κράτος και να υπονομεύσει την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η προσπάθεια διορισμού του κυβερνητικού στελέχους Φραγκίσκου Κουτεντάκη ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή είναι μία ακόμη απόδειξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να καταγγέλλει διαδικασία «παρωδία», προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα ζητήσει την αξιολόγηση των φακέλων όλων των υποψηφίων από τα μέλη της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, αφού ο κ. Βούτσης όπως τον «κάρφωσε» δεν το έκανε.

Η απόφαση για τον αντικαταστάτη του κ. Λιαργκόβα αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, που άρχισε στις 15:00.

Θεωρείται βέβαιο πως αν οι πληροφορίες επαληθευτούν το κλίμα θα είναι ηλεκτρισμένο, αφού ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης μπορεί να έχει οικονομικές περγαμηνές αλλά λόγω θέσης θεωρείται από την αντιπολίτευση υποκειμενικός για το κρίσιμο και κανονικά ανεξάρτητο πόστο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά