Κλείσιμο

Κικίλιας: Να επιστρέψουν το ταχύτερο και με ασφάλεια οι στρατιωτικοί

«Το πρώτο και βασικό ζητούμενο είναι να επιστρέψουν με ασφάλεια και το ταχύτερο δυνατό οι στρατιωτικοί μας» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως στη ΝΔ παρακολουθούν με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος στον Έβρο.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δήλωσε πως σε άλλες εποχές, ενδεχομένως, η υπόθεση θα λυνόταν σε πολύ χαμηλότερο στρατιωτικό επίπεδο, όπως είπε όμως, εξελίχθηκε σε κάτι πολύ διαφορετικό και με άλλες, διπλωματικές προεκτάσεις.

«Αν αυτό συνδυαστεί με την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, στα Ίμια, στο Καστελόριζο, στην κυπριακή ΑΟΖ, πρέπει κάποιος να είναι πολύ προσεκτικός στα συμπεράσματα που εξάγει, αλλά και στη στρατηγική για το πώς η χώρα μας οφείλει να υπερασπίζεται την εδαφική της ακεραιότητα, αλλά και τους στρατιωτικούς της» δήλωσε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας πως αυτήν τη στιγμή υπάρχει μόνο εικασία για το πώς θα εξελιχθεί το θέμα. «Μεταφέρω στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ενημέρωση και τις πληροφορίες, όπως ακριβώς έρχονται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ», είπε.

Εμείς αυτό που ζητάμε και θέλουμε είναι να γίνουν από το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όλες οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω. Από εκεί και πέρα, υπάρχει χρόνος για να εξεταστούν και όλες οι άλλες παράμετροι αυτού του σοβαρού θέματος» δήλωσε, προσθέτοντας πως «στα εθνικά θέματα αυτά, πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αλλά προφανώς και δίαυλοι επικοινωνίας. Δυστυχώς με την παρούσα κυβέρνηση όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά: το Κυπριακό, το Σκοπιανό, τα θέματα της κυπριακής και της ελληνικής ΑΟΖ» είπε.

Όσον αφορά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως «η ελληνική κοινωνία ζει μια απίστευτη ιστορία Ρουβικώνων, μπαχαλάκηδων, κουκουλοφόρων και άλλων αναρχικών στοιχείων που κάνουν ό,τι θέλουν στις πόλεις μας, χωρίς καμία αντίδραση από το επίσημο κράτος». Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ανήμποροι απέναντι σε αυτές τις μικρές μειοψηφίες. «Είναι όμηρος αυτών των μειοψηφιών, είναι ανήμπορος να αντιδράσει γιατί τους κουβαλάει από τότε που ήταν κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και φοβάται μην τους χάσει από ψηφοφόρους. Η κοινωνία μας έχει απαίτηση από το κράτος να υπάρχει τάξη και ασφάλεια, να μπορεί να απολαμβάνει τα δημόσια αγαθά και να μη νιώθουν οι πολίτες ότι κινδυνεύουν» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr