Καμμένος:Δυσμενείς συνθήκες στον Έβρο κατά τη σύλληψη-Βίντεο των στρατιωτών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν κατά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος, με την περιοχή να έχει σκεπαστεί από χιόνι φέρεται να τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια.

Η συνάντηση για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διήρκεσε μισή ώρα περίπου. Οι Έλληνες στρατιωτικοί εντοπίστηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου.

«Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά» δήλωσε νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό, και ότι δεν τούς έχει απαγγελεί κατηγορία για κατασκοπία, αλλά μόνο για παράνομη είσοδο στην Τουρκία. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση των δύο Eλλήνων στρατιωτικών

Για «τυπικό περιστατικό» έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για άμεση διευθέτηση του ζητήματος. 

«Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά (fully engaged) με το θέμα (της σύλληψης) των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία. 

Στο μεταξύ, τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με την προσαγωγή των δυο Ελλήνων
Πηγή: skai.gr