Κλείσιμο

Σύλληψη Ελλήνων: «Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τις εξελίξεις»

«Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό, και ότι δεν τούς έχει απαγγελεί κατηγορία για κατασκοπία, αλλά μόνο για παράνομη είσοδο στην Τουρκία. 

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετεβη εκτάκτως ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να έχει ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία για την τύχη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση των δύο Eλλήνων στρατιωτικών

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον κάλεσε να μεταβεί στο Πεντάγωνο. 

Για «τυπικό περιστατικό» έκανε λόγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για άμεση διευθέτηση του ζητήματος. 

Την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία. 

Πηγή: skai.gr