Κεφαλογιάννη σε Τόσκα: Υπάρχει σχεδιασμός για την ασφάλεια των πολιτών;

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα υπέβαλε η βουλευτής Α' Αθήνας και τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, με αντικείμενο τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και παραβατικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην ερώτησή της, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι «καταδρομικές επιθέσεις σε δημόσια κτίρια, βανδαλισμοί και φθορές περιουσιών, επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους, επιβαρύνουν δραματικά την καθημερινότητα των Αθηναίων» ενώ εγκαλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι στερείται κεντρικού σχεδίου αντιμετώπισης του κύματος βίας και καταστροφών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεφαλογιάννη καλεί τον κ. Τόσκα να απαντήσει εάν υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών που βρίσκονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, σε τι συνίστανται οι αλλαγές που έχει εξαγγείλει για το 2018 ενώ ζητά από τον Υπουργό να παρουσιάσει τα άμεσα και πρακτικά μέτρα που θα λάβει για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία ζωών και περιουσιών στο κέντρο της πόλης.

Στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας επέρριψε στο μεταξύ ευθύνες για το μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων και ταραχών των τελευταίων ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας ενώπιον ανώτατων αξιωματικών στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ο κ. Τόσκας δήλωσε με νόημα ότι είναι διατεθειμένος να συγχωρήσει λάθη όμως τα επαναλαμβανόμενα λάθη και η αδιαφορία «πρέπει να ελέγχονται».

Πηγή: skai.gr