Με απόδοση τιμών υποδέχθηκε ο Καμμένος τον Κουβέλη στο Πεντάγωνο

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης αναλυτικά 

Με απόδοση τιμών από αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, και όλο το προβλεπόμενο τυπικό, έγινε νωρίτερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας παρόντος του Πάνου Καμμένου και του Δημήτρη Βίτσα που αναλαμβάνει υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Πάνος Κάμμενος υποδέχθηκε τον Φώτη Κουβέλη εκθειάζοντας την πολιτική του προσφορά στη χώρα. Πρόκειται, είπε ο υπουργός Άμυνας, για προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, που υπηρέτησε πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και δίδαξε ενότητα λάου και έθνους ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «η πολική του εμπειρία αποτελεί εχέγγυο της εξαιρετικής συνεργασίας που θα έχουμε».

Σε αυτό το υπουργείο, στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα, όλοι εργάζονται για το κάλο της πατρίδας, τόνισε ο κ. Καμμένος.

Από πλευράς του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης έκανε λόγο για ένα αξιόλογο και σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται στο υπουργείο Άμυνας μέσα σε αντίξοες συνθήκες, και κυρίως εν μέσω οικονομικής αντιξοότητας.

Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι θα είναι άξιος συνεχιστής του έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα, και διαβεβαίωσε επίσης ότι η συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Βίτσα διεκδικεί να την επιτύχει και ο ίδιος.

Με αιχμές αποχώρησε από το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την παράδοση του υπουργείου στον Γιάννη Δραγασάκη. «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο κάτω από απρόσμενες περιστάσεις και χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο μου» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επί των ημερών του έφερε ξένες επενδύσεις στην χώρα και κατάφερε να αλλάξει το πρόσημο των οικονομικών δεικτών.

«Νιώθω πικρία για τον τρόπο μου με αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ», δήλωσε η σύζυγός του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, αποχωρώντας από το υπουργείο Εργασίας, μετά την τελετή παράδοσης. Ερωτηθείσα αν ο πρωθυπουργός  είναι ικανοποιημένος από το έργο της, απάντησε «δεν ξέρω, ρωτήστε τον ίδιο».

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, σχολίασε από πλευράς της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο.
Πηγή: skai.gr