Επίθεση Τόσκα σε αστυνομικούς για το κύμα επιθέσεων των τελευταίων ημερών

Στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας επέρριψε ευθύνες για το μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων και ταραχών των τελευταίων ημερών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας ενώπιον ανώτατων αξιωματικών στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ο κ. Τόσκας δήλωσε με νόημα ότι είναι διατεθειμένος να συγχωρήσει λάθη όμως τα επαναλαμβανόμενα λάθη και η αδιαφορία «πρέπει να ελέγχονται».

Στρέφοντας ευθέως τα βέλη του προς ανώτερους αξιωματικούς, ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να στέλνονται αστυνομικοί σε υπηρεσίες χωρίς να έχουν λάβει σαφείς εντολές ή συγκεκριμένα καθήκοντα, και προανήγγειλε ελέγχους.

«Αν δεν έχετε εντολές θα ελέγχεται ο προϊστάμενος σας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι αστυνομικοί δεν γίνεται να στέλνονται στους δρόμους μόνο για «παρουσία».

Τόνισε ακόμα πως δεν νοείται η αλλαγή βάρδιας να γίνεται εκτός σημείου ενδιαφέροντος ή οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν έλθουν οι αντικαταστάτες τους, σε μία έμμεση αναφορά στις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» στη Novartis και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Το χάσμα ανάμεσα στον κ. Τόσκα και τους αξιωματικούς φάνηκε και όταν ο υπουργός μίλησε για την ενίσχυση των περιπολιών στους δρόμους της Αττικής από αύριο Παρασκευή.

Κανονικά οι περιπολίες πρέπει να ενισχυθούν με 200 άτομα όμως όταν ο κ. Τόσκας ρώτησε πόσοι επιπλέον αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους η απάντηση ανώτατου αξιωματικού της ΓΑΔΑ ήταν 45.

Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό του υπουργού, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί τρόπος αύξησης του αριθμού των ανδρών σε περιπολία.
Πηγή: skai.gr